Ισπανία: Οι γιατροί ζητούν την παραίτηση του επιδημιολόγου της κυβέρνησης

«Προφανής η ανικανότητά του στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού»

Η κατάσταση που επικρατεί σε νοσοκομείο της Ισπανίας λόγω κορωνοϊού.

Την άμεση παραίτηση του διευθυντή του Κέντρου Συντονισμού για Ειδοποιήσεις Υγείας και Έκτακτης Ανάγκης του υπουργείου Υγείας, Φερνάντο Σιμόν, ζητά το Γενικό Συμβούλιο Ιατρικών Ενώσεων της Ισπανίας, εξαιτίας της «προφανούς και παρατεταμένης ανικανότητά του στη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα», όπως αναφέρουν.

Κορωνοϊός: Επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας στην Ισπανία

Το Ιατρικό Συμβούλιο, το οποίο απαρτίζεται από τις 52 ιατρικές ενώσεις της χώρας, αναφέρει ότι οι τελευταίες ανακοινώσεις του Σιμόν «φανερώνουν έλλειψη κινήτρου, παρανόηση και έλλειψη ευαισθησίας και εκφράζουν μια προφανή άγνοια της δουλειάς του, της ευθύνης του και του λειτουργήματος των επαγγελματιών γιατρών».

γιατροί Ισπανία

Οι γιατροί αναφέρονται στο σχόλιο που έκανε ο Σιμόν σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, όταν υποβάθμισε τα κρούσματα της Covid-19 μεταξύ των εκπροσώπων του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, που, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συμβουλίου «είναι από τα περισσότερα σε σχέση με τα αντίστοιχα του κλάδου γειτονικών χωρών».

Υπενθυμίζεται ότι η Ισπανία βιώνει με βαρβαρότητα την επέλαση του δεύτερου κύματος της πανδημίας. Μάλιστα, τις τελευταίες ώρες κατέγραψε 21.371 νέα κρούσματα και 308 ημερήσιους θανάτους. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top