Ισπανία: Στο επίκεντρο της πανδημίας η Καταλονία - Έκλεισε τα σύνορά της

Χιλιάδες κρούσματα σε Πολωνία, Ολλανδία και Σουηδία

Οι άδειοι δρόμοι της Βαρκελώνης κατά τις νυχτερινές ώρες με την απαγόρευση κυκλοφορίας- βίντεο Reuters

Το δεύτερο κύμα κορωνοϊού μοιάζει να είναι απειλητικό για την Ευρώπη, καθώς κατά την εκπνοή του Οκτωβρίου, οι χώρες υιοθετούν ολοένα και πιο αυστηρά μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας.

Αντιμέτωπη με ρεκόρ κρουσμάτων η Ευρώπη - Η κατάσταση στις γειτονικές χώρες

Η Καταλονία, ένα από τα hotspot της επιδημίας στην Ισπανία, προχώρησε σε απαγόρευση εισόδου και εξόδου από τα όρια της ισπανικής περιφέρειας για διάστημα 15 ημερών. Οι τοπικές αρχές έχουν επιβάλει ένα πακέτο σκληρών περιοριστικών μέτρων, καθώς τα κρούσματα σημειώνουν ραγδαία αύξηση. Το κλείσιμο των μπαρ και των εστιατορίων παρατείνεται για ακόμη 15 ημέρες. Ενδεικτικά, το προηγούμενο 24ωρο, η Ισπανία κατέγραψε 19.765 νέα κρούσματα και 168 θανάτους, με το σύνολο των θυμάτων στη χώρα να φτάνει 35.466.

Κορωνοϊός: Επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας στην Ισπανία

Ολλανδία: 10.000 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο!

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων της Covid-19 στην Ολλανδία παρέμεινε πάνω από το όριο των 10.000 κατά τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Υγείας.

Κορωνοϊός: Η Ολλανδία μεταφέρει ασθενείς σε νοσοκομεία της Γερμανίας

Τα νέα κρούσματα του τελευταίου 24ώρου ανέρχονται σε 10.264, (ρεκόρ 10.343 κρουσμάτων είχαν καταγραφεί στις 26 Οκτωβρίου). Τα στοιχεία της εξέλιξης της επιδημίας παρακολουθούνται στενά από την ολλανδική κυβέρνηση, η οποία εξετάζει την επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων.

Σουηδία: Ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας

Η Σουηδία κατέγραψε 2.820 νέα κρούσματα κορωνοϊού κατά το τελευταίο 24ωρο, τον μεγαλύτερο αριθμό από την έναρξη της επιδημίας, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Υγειονομικής Υπηρεσίας. Το προηγούμενο 24ωρο είχαν καταγραφεί 2.400 νέα κρούσματα. Η Υγειονομική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια της άνοιξης στην κορύφωση της επιδημίας το πιθανότερο είναι ότι οι αριθμοί ήταν πολύ μεγαλύτεροι, αλλά δεν είχαν καταγραφεί λόγω της πραγματοποίησης περιορισμένου αριθμού διαγνωστικών τεστ τότε. 

Η σουηδική Υγειονομική Υπηρεσία ενίσχυσε επίσης τις συστάσεις για τήρηση μέτρων σε τρεις ακόμη περιοχές, στις οποίες περιλαμβάνονται η Στοκχόλμη και το Γκέτεμποργκ.

Πάνω από 20.000 κρούσματα στην Πολωνία μέσα σε μια μέρα

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ματέους Μοραβιέτσκι ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων μπορεί να είναι σημαντικά μεγαλύτερος την επόμενη εβδομάδα λόγω των διαδηλώσεων κατά της απαγόρευσης των αμβλώσεων στη χώρα την περασμένη εβδομάδα.

Oργή στην Πολωνία: Απαγορεύουν σχεδόν όλες τις αμβλώσεις

Η Πολωνία ανακοίνωσε 20.156 νέα κρούσματα κατά το τελευταίο 24ωρο και 301 θανάτους.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top