Κορωνοϊός - Γαλλία: Ανοιχτό το ενδεχόμενο lockdown για έναν μήνα

Διάγγελμα Μακρόν την Πέμπτη

Το ενδεχόμενο επιβολής νέου lockdown διάρκειας ενός μήνα εξετάζει η γαλλική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού, με το γενικό απαγορευτικό να ενδέχεται να τεθεί σε ισχύ από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται να απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα αύριο βράδυ, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί αν θα ανακοινώσει στο διάγγελμά του ένα τέτοιο μέτρο.

Κορωνοϊός: Έξαρση κρουσμάτων στη Γάλλια - Ποια μέτρα εξετάζονται

Το BFM πρόσθεσε ότι το υπό εξέταση lockdown θα είναι «πιο ευέλικτο» από τους αυστηρούς περιορισμούς στην κυκλοφορία που επιβλήθηκαν στη Γαλλία τον Μάρτιο.

Μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα

Την Τρίτη η Γαλλία κατέγραψε 523 νέους θανάτους τελευταίες 24 ώρες, που αποτελεί τον υψηλότερο ημερήσιο απολογισμό μετά την 22α Απριλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Κορωνοϊός: Ένα βήμα πριν από την επιβολή νέας καραντίνας η Γαλλία

Ο σημερινός απολογισμός των θανάτων περιλαμβάνει τους θανάτους (288) στα νοσοκομεία, οι οποίοι ανακοινώνονται σε ημερήσια βάση, καθώς και 235 θανάτους σε οίκους ευγηρίας τις τελευταίες τέσσερις ημέρες. 

Σχεδόν 18.000 ασθενείς νοσηλεύονται απόψε και σχεδόν 3.000 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε επίσης 33.417 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες από 26.711 χθες, Δευτέρα και ένα ρεκόρ 52.010 κρουσμάτων την Κυριακή. 

Για δεύτερη συνεχή ημέρα, περισσότεροι από 1.000 ασθενείς εισήχθησαν στο νοσοκομείο με Covid-19, μετά τους 1.307 χθες, Δευτέρα και 148 ασθενείς εισήχθησαν σε μονάδες εντατικής θεραπείας, συγκριτικά με 186 χθες.

Ο αριθμός των ασθενών με COVID-19 στις μονάδες εντατικής θεραπείας της Γαλλίας θα μπορούσε να φθάσει σε δύο εβδομάδες στο ίδιο επίπεδο με αυτό κατά την κορύφωση του πρώτου κύματος τον Απρίλιο χωρίς τη λήψη νέων μέτρων, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γκαμπριέλ Ατάλ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top