Κορωνοϊός: Ένα βήμα πριν από την επιβολή νέας καραντίνας η Γαλλία

Τα δύο πιθανά σενάρια για να αντιμετωπιστεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας

Η καθημερινότητα των Γάλλων πολιτών κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας - βίντεο Reuters

Ένα βήμα πριν από την επιβολή νέας καραντίνας φαίνεται να είναι η Γαλλία, καθώς φαίνεται πως η απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες σε 46 εκατ. Γάλλους, δεν είναι αρκετή για την αναχαίτιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας. 

Κορωνοϊός: Συναγερμός στη Γαλλία μετά τα 45.000 νέα κρούσματα

«Το δεύτερο κύμα θα είναι μάλλον πιο ισχυρό από το πρώτο και πολλοί από τους συμπολίτες μας δεν έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει τι μας περιμένει» είπε ο πρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου που συμβουλεύει τη γαλλική κυβέρνηση, Ζαν-Φρανσουά Ντελφρεσί, στον ραδιοσταθμό RTL.

Γαλλία: Δύο στους τρεις θα μένουν πλέον σπίτι από τις εννέα το βράδυ

Ο ίδιος χαρακτήρισε την κατάσταση κρίσιμη και σημείωσε πως το δεύτερο κύμα μπορεί να είναι ακόμη πιο ισχυρό από το πρώτο.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Κυριακή, η Γαλλία κατέγραψε 52.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού σε ένα 24ωρο, ενώ ο πραγματικός τους αριθμός μπορεί να ανέρχεται ακόμη και σε «περίπου 100.000 την ημέρα», σύμφωνα με τον καθηγητή.

Σύμφωνα με τον Ντελφρεσί, δύο είναι τα πιθανά σενάρια για να αντιμετωπιστεί το δεύτερο κύμα. Το πρώτο είναι να γίνει μια πιο μαζική απαγόρευση κυκλοφορίας, (τόσο ως προς τις ώρες που θα ισχύει όσο και ως προς την έκτασή της), σε επίπεδο εθνικής επικράτειας, η οποία θα μπορεί να ισχύει για το σαββατοκύριακο. Στη συνέχεια, αν αυτά το μέτρο δεν είναι αρκετό, να εξεταστεί η επιβολή καραντίνας.

Το δεύτερο σενάριο για να επιβληθεί καραντίνα, «λιγότερο σκληρή από εκείνη του Μαρτίου», η οποία «θα επιτρέπει ίσως τη διατήρηση μιας σχολικής δραστηριότητας και ενός αριθμού οικονομικών δραστηριοτήτων», με αυξημένη προσφυγή στην τηλεργασία.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της ένωσης Γάλλων εργοδοτών Medef, Ζοφρουά Ρου ντε Μπεζιέ,  προειδοποιεί ότι «Αν ξανακλείσουμε τελείως, όπως κάναμε τον Μάρτιο, δε διακινδυνεύουμε με ένα -10% ύφεσης, αλλά με κατάρρευση της οικονομίας».

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών στη Γαλλία από τον κορωνοϊό από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα ανέρχεται σε 34.761.
 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top