Γαλλία: Δύο στους τρεις θα μένουν πλέον σπίτι από τις εννέα το βράδυ

Η χώρα κατέγραψε 40.000 κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο

Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας ανακοίνωσαν 41.622 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού για τις τελευταίες 24 ώρες, το απόλυτο ημερήσιο ρεκόρ μέχρι σήμερα. Πρόκειται για αύξηση της τάξεως των 15.000 κρουσμάτων σε μία μέρα. Την ίδια ώρα, περισσότεροι από 2 στους 3 Γάλλους θα πρέπει να μένουν στα σπίτια τους το βράδυ, από αύριο Σάββατο, λόγω της επέκτασης του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε ένα μεγάλο μέρος της γαλλικής επικράτειας.

Σαρώνει τη Γαλλία ο κορωνοϊός - Πάνω από 20.000 κρούσματα

Το θλιβερό ρεκόρ δημοσιεύθηκε λίγο αφότου η κυβέρνηση ανακοίνωσε την επέκταση του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας, και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας. Συγκεκριμένα, μπροστά στη σοβαρότητα της κατάστασης, ο πρωθυπουργός, Ζαν Καστέξ, ανακοίνωσε την επέκταση του μέτρου σε 38 επιπλέον διαμερίσματα και τη γαλλική Πολυνησία. 

Οι ζωές 46 εκατομμυρίων Γάλλων θα επηρεάζονται πλέον από την απαγόρευση της κυκλοφορίας, από τις 21.00 το βράδυ έως τις 06.00 το πρωί. Έως σήμερα, η απαγόρευση κυκλοφορίας αφορούσε 20 εκατομμύρια Γάλλους στο Παρίσι και σε οκτώ μεγάλες χώρες.

Η επέκταση του μέτρου θα τεθεί σε ισχύ τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς Σάββατο και θα έχει διάρκεια 6 εβδομάδων. Αυτό σημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι τα μπαρ, τα εστιατόρια, τα εμπορικά καταστήματα στις πληγείσες περιοχές θα πρέπει να κλείνουν στις 21.00.

Κορωνοϊός - Μακρόν: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ στο Παρίσι

Έπειτα από ένα πρώτο κύμα με περισσότερους από 30.000 νεκρούς την άνοιξη, η Γαλλία βρίσκεται αντιμέτωπη, εδώ και εβδομάδες, με ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Συνολικά, η χώρα μετρά περισσότερους από 34.000 θανάτους λόγω του Covid-19 και 2.239 ασθενείς βρίσκονται σε μηχανική υποστήριξη ή στις ΜΕΘ, ένας αριθμός υψηλότερος από εκείνον του Μαΐου.

«Εάν δεν ενώσουμε συλλογικά τις δυνάμεις μας για να περιορίσουμε την επιδημία, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με μια δραματική κατάσταση και θα χρειαστεί να εξετάσουμε πολύ σκληρότερα μέτρα», εξήγησε ο Ζαν Καστέξ και πρόσθεσε: «Έχουμε ακόμα χρόνο να το αποφύγουμε αυτό, όμως δεν έχουμε πολύ χρόνο».

Η Γαλλία δεν είναι η μοναδική χώρα που πλήττεται από την αναζωπύρωσης της πανδημίας. «Όλη η Ευρώπη "φλέγεται"» υπογράμμισε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Ολιβιέ Βεράν, ενώπιον της γαλλικής εθνοσυνέλευσης, αναφέροντας μεταξύ άλλων την Τσεχία, την Αγγλία, την Ουαλία, την Ιρλανδία και τη Γερμανία.

 

 

 

 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top