Κορωνοϊός - Μακρόν: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ στο Παρίσι

Σε ισχύ για 4 εβδομάδες το μέτρο στην πρωτεύουσα και σε οκτώ μεγάλες πόλεις

Ιδιοκτήτες εστιατορίων και μπαρ διαμαρτυρήθηκαν χθες έξω από κεντρικό σταθμό του μετρό στο Παρίσι για τα αυστηρά μέτρα και τις οικονομικές επιπτώσεις στις επιχειρήσεις τους εξαιτίας της πανδημίας- βίντεο ΑΡ

Σε σκληρότερα μέτρα προχωρά η Γαλλία για την αναχαίτιση της διασποράς του κορωνοϊού. Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε απόψε ότι επιβάλλεται απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 6 το πρωί, στο Παρίσι και σε οκτώ μεγάλες πόλεις της Γαλλίας: τη Λιλ, τη Λιόν, τη Μασσαλία, τη Γκρενόμπλ, το Μονπελιέ, τη Σεντ-Ετιέν, τη Ρουέν και την Τουλούζη.

Η απαγόρευση αυτή θα τεθεί σε ισχύ από το ερχόμενο Σάββατο και θα διαρκέσει αρχικά τέσσερις εβδομάδες. Όποιος κυκλοφορεί έξω κατά τις ώρες απαγόρευσης «θα πρέπει να έχει κάποιον καλό λόγο», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος. Σε όσους παραβιάζουν την απαγόρευση, θα επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 135 ευρώ.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι στο εξής εστιατόρια, μπαρ, θέατρα και κινηματογράφοι θα πρέπει να κλείνουν στις 21.00 (22.00 ώρα Ελλάδας).

Κορωνοϊός: Η αύξηση των κρουσμάτων φέρνει νέα μέτρα στη Γαλλία

Ο πρόεδρος της Γαλλίας πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει από το Κοινοβούλιο να παρατείνει αυτήν την απαγόρευση για άλλες δύο εβδομάδες, μέχρι την 1η Δεκεμβρίου. «Έξι εβδομάδες, είναι αρκετός χρόνος», σημείωσε στη συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική τηλεόραση.

Γαλλία: Σκέψεις να τεθεί το Παρίσι σε μέγιστο συναγερμό λόγω κορωνοϊού

Κατά τη διάρκεια των ωρών της απαγόρευσης της κυκλοφορίας δε θα μπορεί κανείς να πάει σε εστιατόρια ή να επισκεφθεί φίλους. Δε θα υπάρξουν όμως περιορισμοί στα δημόσια μέσα μεταφοράς, ούτε απαγόρευση ταξιδιών μεταξύ διαφορετικών περιοχών της Γαλλίας.

«Το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι διαφορετικό από το πρώτο, επειδή ο ιός έχει επεκταθεί σε όλη τη χώρα. Η κατάσταση είναι ανησυχητική, ωστόσο δεν έχουμε χάσει τον έλεγχο» είπε ο Μακρόν.

Εκτοξεύτηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού στη Γαλλία - Πάνω από 20.000 σε 24 ώρες

Σήμερα, η Γαλλία ανακοίνωσε 22.591 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της Covid-19. Είναι η τρίτη φορά μέσα σε έξι ημέρες που ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπερνά τις 20.000 σε 24ωρη βάση. Καταγράφηκαν επίσης 104 θάνατοι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 33.037. Συνολικά, τα κρούσματα φτάνουν τα 779.063 από την αρχή της πανδημίας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top