Γερμανία: Δεν αυξήθηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού μετά το άνοιγμα των σχολείων

Τι αποκάλυψε έρευνα του Ινστιτούτου για την Οικονομία της Εργασίας

Η Γερμανία καταγράφει μεγάλο αριθμό κρουσμάτων καθημερινά / Reuters

Δεν αυξήθηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού στη Γερμανία μετά το άνοιγμα των σχολείων, όπως αποκάλυψε έρευνα του Ινστιτούτου για την Οικονομία της Εργασίας (ΙΖΑ), η οποία επισημαίνει ότι τα μέτρα προστασίας που λαμβάνονται για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς αποδεικνύονται αποτελεσματικά.

Βερολίνο: Οι ηλικιωμένοι δείχνουν το... δάχτυλο σε όσους δε φορούν μάσκα

Με βάση την έρευνα, η οποία δημοσιεύεται από τη Süddeutsche Zeitung, ο φόβος ότι τα σχολεία θα εξελιχθούν σε εστίες εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού δεν φαίνεται να επαληθεύεται. Αντιθέτως, τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη του σχολικού έτους, τα επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα ήταν κατά 0,55 (ανά 100.000 κατοίκους) λιγότερα από τα κρούσματα στα κρατίδια όπου τα σχολεία άνοιξαν αργότερα. Εμφανή είναι τα θετικά αποτελέσματα στα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών, όπου εντοπίζονται 1,4 λιγότερα περιστατικά.

Γερμανός επιδημιολόγος: Πολύ σύντομα όλη η χώρα θα είναι περιοχή κινδύνου

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, αναφερόμενη πρόσφατα στην εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, τόνισε ότι για την ίδια η εκπαίδευση των παιδιών αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα, ενώ επισήμανε ότι οι προσπάθεια που καταβάλλονται έχουν στόχο την διατήρηση σε λειτουργία των σχολείων και της οικονομίας.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top