Βερολίνο: Οι ηλικιωμένοι δείχνουν το... δάχτυλο σε όσους δε φορούν μάσκα

Η αφίσα για τον κορωνοϊό που ξεσήκωσε αντιδράσεις

Τέλος στις ευγενικές συστάσεις για τη χρήση μάσκας έβαλε το Βερολίνο, δημοσιεύοντας μια αφίσα που μόνο απαρατήρητη δεν μπορεί να περάσει.

Γερμανός επιδημιολόγος: Πολύ σύντομα όλη η χώρα θα είναι περιοχή κινδύνου

Η διαφήμιση που σχεδιάστηκε από το τουριστικό πρακτορείο «Visit Berlin» στο πλαίσιο μιας εκστρατείας ενημέρωσης, δείχνει μια ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία υψώνει το μεσαίο της δάχτυλο, με τη λεζάντα να γράφει: «Ένα μεσαίο δάκτυλο για όλους αυτούς χωρίς μάσκα: εμείς τηρούμε τους κανόνες κατά του κορωνοϊού».

Η αφίσα του Visit Berlin στο πλαίσιο ενημερωτικής εκστρατείας

«Θέλαμε να τονίσουμε τη δραματική κατάσταση που προκαλεί η πανδημία – και το καταφέραμε», δήλωσε στον Guardian ο εκπρόσωπος του τουριστικού πρακτορείου Visit Berlin που σχεδίασε την καμπάνια.

Η αφίσα με τους θυμωμένους ηλικιωμένους που είναι μέρος της ευρύτερης εκστρατείας που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο, έχει τυπωθεί στα γερμανικά, τα αγγλικά, τα τουρκικά και τα γερμανικά. 

Ωστόσο η αφίσα έλαβε αρκετές αρνητικές κριτικές. Ο τοπικός ηγέτης της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) της Άνγκελα Μέρκελ, Κάι Βέγκνερ, επέκρινε τη γερουσία, της οποίας ηγείται ένας συνασπισμός των Σοσιαλδημοκρατών, του αριστερού κόμματος και των Πρασίνων. «Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή για ανόητα αστεία», είπε.

Ο γενικός γραμματέας του κεντροδεξιού Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος δήλωσε ότι η εκστρατεία δεν είναι ούτε αστεία ούτε αντισυμβατική, αλλά αλαζονική και επιθετική. Ένας ανεξάρτητος εκπρόσωπος είπε ότι έχουν υποβληθεί μηνύσεις για «υποκίνηση του λαού».

Από την άλλη, η τοπική εφημερίδα «Tagesspiegel» ανέφερε ότι η καμπάνια μάλλον πέτυχε ήδη τον στόχο της. Το πρακτορείο «Visit Berlin» τόνισε ότι δε σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει ξανά την εικόνα με θυμωμένο/η συνταξιούχο.

Νέο ρεκόρ στη Γερμανία: Πάνω από 6.600 κρούσματα σε 24 ώρες

Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο. Επιβεβαιώθηκαν 6.638 νέα κρούσματα, με το σύνολό τους να φτάνει τα 341.223.

Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 6.294 μολύνσεις που είχε καταγραφεί την 28η Μαρτίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου. Ο αριθμός των νεκρών της πανδημίας έχει αγγίξει συνολικά τους 9.710.

Σε σύγκριση με άλλες χώρες της Ευρώπης, η Γερμανία καταγράφει σχετικά χαμηλούς αριθμούς μολύνσεων και θανάτων ως εδώ. Όμως ο αριθμός των ανθρώπων που προσβάλλονται από τον κορωνοϊό σημειώνει αλματώδη αύξηση τις τελευταίες ημέρες.

Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ προειδοποίησε πως ενδέχεται να φθάσει ακόμη και τους 19.200 σε ημερήσια βάση αν η καταγραφόμενη τάση συνεχιστεί, αν οι πολίτες δεν συμβάλλουν να επιβραδυνθεί η εξάπλωση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top