Ανατ. Μεσόγειος: Ανησυχία State Department για τις κινήσεις του Oruc Reis

Οι ΗΠΑ στηρίζουν τον διάλογο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας

«Αστακός» το Καστελόριζο ενόψει της επίσκεψης της ΠτΔ, Κατερίνας Σακελλαροπούλου ενόψει των εκδηλώσεων για την απελευθέρωση του νησιού- ρεπορτάζ κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star 

Τη βαθιά τους ανησυχία για «τις μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες» σχετικά με τις έρευνες του Οruc Reis πολύ κοντά στο Καστελόριζο, εκφράζουν οι ΗΠΑ. Δεν είναι η πρώτη φορά που το State Department παρεμβαίνει για το θέμα της ανατολικής Μεσογείου, καλώντας τις δύο πλευρές σε αποκλιμάκωση της έντασης.

Ντρίπλα της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ – Βγάζει στη σέντρα στο Συμβούλιο την Τουρκία

Νέα τουρκική πρόκληση μέσα από το Oruc Reis: Κανένας εκφοβισμός ανεκτός!

«Γνωρίζουμε αυτές τις μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες. Όπως έχουμε δηλώσει προηγουμένως και γενικώς, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν βαθιά για τις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις της Τουρκίας για την έρευνα φυσικών πόρων σε περιοχές, όπου η Ελλάδα και η Κύπρος διεκδικούν δικαιοδοσία στην Ανατολική Μεσόγειο», απάντησε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε σχετική ερώτηση.

State Department: Η Άγκυρα αυξάνει τις εντάσεις στην ανατ. Μεσόγειο

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει τη σθεναρή στήριξη του στον διάλογο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ενθαρρύνοντας όλα τα μέρη να ξαναρχίσουν τη συζήτηση για τα συγκεκριμένα θέματα. Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν σταματήσει να υποστηρίζουν το τελευταίο διάστημα την ανάγκη να υπάρξει αποκλιμάκωση, με τον βοηθό υφυπουργό Εξωτερικών Μάθιου Πάλμερ να σημειώνει ότι καμία πλευρά δεν πρέπει να επιδιώκει τη δημιουργία τετελεσμένων μέσω της επίδειξης ισχύος.

Τσαβούσογλου: «Αν η Ελλάδα τολμά ας έρθει να πει σε όλους ότι έχει δίκιο»

Tέλος, επανέλαβε τη πάγια αμερικανική θέση που επιδιώκει την αξιοποίηση των πόρων της Ανατολικής Μεσογείου κατά έναν τρόπο που θα προάγει τη συνεργασία και θα παρέχει τα θεμέλια για διαρκή ενεργειακή ασφάλεια και οικονομική ευημερία σε ολόκληρη την περιοχή.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top