Νέα τουρκική πρόκληση μέσα από το Oruc Reis: Κανένας εκφοβισμός ανεκτός!

«Συνεχίζουμε σε περιοχές δικής μας δικαιοδοσίας στην ανατολική Μεσόγειο»

Συνεχίζει την προκλητικότητα η Τουρκία παρά τις διεθνείς εκκλήσεις για αποκλιμάκωση της έντασης στην ανατολική Μεσόγειο. Παρά το γεγονός ότι οι Τούρκοι παρουσιάζονται ως ανοιχτοί… στον «διάλογο», οι προκλητικές δηλώσεις των εκπροσώπων της τουρκικής κυβέρνησης ενάντια στην Ελλάδα διαδέχονται η μία την άλλη. 

Ερντογάν: Αν δεν το καταλάβουν πολιτικά, θα το βιώσουν στο πεδίο της μάχης

Ερντογάν: Πριν 100 χρόνια τους θάψαμε στο χώμα- Θα πληρώσουν το ίδιο τίμημα

Σήμερα, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανήρτησε στο twitter βίντεο στο οποίο απεικονίζεται το Oruc Reis καθώς πλέει στη θάλασσα, συνοδευόμενο από πέντε πλοία του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας.

«Οι φρεγάτες και οι κορβέτες των Ναυτικών Δυνάμεων συνεχίζουν να συνοδεύουν και να προστατεύουν το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis, το οποίο επιχειρεί σε περιοχές δικής μας δικαιοδοσίας, στην ανατολική Μεσόγειο. Καμία ανομία και κανένας εκφοβισμός δε θα γίνει ανεκτός στην περιοχή» αναφέρεται χαρακτηριστικά, σε νέα δημοσίευση του υπουργείου Άμυνας, στο Twitter.

Από την πλευρά της, η Ελλάδα εμμένει σταθερή στη θέση της, ότι θα προχωρήσει σε διάλογο με την Τουρκία, μόνο αν αποχωρήσουν τα τουρκικά πλοία από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, ενώ συνεχίζει τις διπλωματικές κινήσεις, με τελευταία την επικοινωνία του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ. Ο Νίκος Δένδιας ξεκαθάρισε στον κ. Στόλτενμπεργκ - που βιάστηκε να μιλήσει για συνομιλίες Αθήνας- Άγκυρας: «Να αποσύρουν όλα τα τουρκικά πλοία και το Oruc Reis αλλιώς δε συζητάμε». Το τηλεφωνικό τους ραντεβού ανανέωσαν για την επόμενη εβδομάδα. 
 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top