Ντρίπλα της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ – Βγάζει στη σέντρα στο Συμβούλιο την Τουρκία

Θα συζητηθούν οι τουρκικές προκλήσεις την Τετάρτη   

ΝΑΤΟ Αρχηγείο Βρυξέλλες

Με μια πολιτική πρωτοβουλία στο ΝΑΤΟ η Ελλάδα βγάζει στην σέντρα την Τουρκία., Συγκεκριμένα, πολιτική συζήτηση σε επίπεδο πρέσβεων,  προκαλεί η Ελλάδα, με στόχο να οριστούν οι προϋποθέσεις για μια ενδεχόμενη τεχνική συζήτηση για μηχανισμό απεμπλοκής όπως έχει προτείνει ο ΓΓ του ΝΑΤΟ την Πέμπτη. Προϋποθέσεις όμως για τις τεχνικές συζητήσεις είναι να υπάρξει αποτέλεσμα σε συζητήσεις που θα γίνουν αύριο στο North Atlantic Council.

Τσαβούσογλου: «Αν η Ελλάδα τολμά ας έρθει να πει σε όλους ότι έχει δίκιο»

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, "το τεχνικό έγγραφο που έδωσε η Γραμματεία του ΝΑΤΟ  στους στρατιωτικούς ακολούθους Ελλάδας και Τουρκίας με προτάσεις για αποκλιμάκωση της έντασης που προκαλεί η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο, αφορά σε προπαρασκευαστικές ιδέες για την απεμπλοκή των στρατιωτικών δυνάμεων από την περιοχή. Αναγκαία συνθήκη για να αποκλιμακωθεί η ένταση και σε πολιτικό και σε στρατιωτικό επίπεδο παραμένει η αποχώρηση του Ορούτς Ρέις, γιατί η παρουσία του είναι που αυτή που προκαλεί  και την ένταση και την παρουσία μεγάλων στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή. 

Η Αθήνα απαντά στον Τσαβούσογλου: Διάλογος μόνο εάν φύγει το Oruc Reis

Η προκλητική και επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας  εναντίον μιας άλλης χώρας  του ΝΑΤΟ, κατόπιν αιτήματος  της Ελλάδας, θα συζητηθεί αύριο στο  NAC (σε επίπεδο πρέσβεων). Είναι προφανές ότι  μια τέτοια πολιτική συζήτηση μεταξύ όλων των συμμάχων του ΝΑΤΟ έπρεπε να προηγηθεί ώστε να ορίσει τις παραμέτρους μιας τεχνικής συζήτησης.

Επιπλέον,  σύμφωνα με πληροφορίες η Ελλάδα επιφυλάσσεται να καταθέσει  τα σχόλια της επί των προτάσεων του ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.    
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top