Η Αθήνα απαντά στον Τσαβούσογλου: Διάλογος μόνο εάν φύγει το Oruc Reis

«Βάφτισε ως ''συνομιλίες'' μια πρόταση του ΝΑΤΟ σε τεχνικό επίπεδο»

Άμεση ήταν η απάντηση της Αθήνας, δια μέσω διπλωματικών πηγών, στην επίθεση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, πως  «οι Έλληνες έδειξαν ότι δεν είναι υπέρ του διαλόγου, λέγοντας ψέματα για τη διαμεσολάβηση του ΝΑΤΟ».

«O Τούρκος υπουργός Εξωτερικών στην αγωνία του να μετακινήσει το επίκεντρο της συζήτησης από την παράνομη συμπεριφορά της Τουρκίας, βάφτισε ως ''συνομιλίες'' μια πρόταση του ΝΑΤΟ σε τεχνικό επίπεδο για τη μείωση της έντασης, που προκαλεί η ίδια η Τουρκία στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», σημειώνουν οι διπλωματικές πηγές.

Τσαβούσογλου: «Η Ελλάδα λέει ψέματα - Συμφώνησε για διάλογο κι έκανε πίσω»

«Ευχής έργο θα ήταν να επεδείκνυε τον ίδιο ενθουσιασμό και για το πολιτικό διακύβευμα που είναι η ανάγκη τερματισμού των τουρκικών προκλητικών ενεργειών και η απόσυρση του Oruc Reis και των τουρκικών πλοίων από την ελληνική υφαλοκρηπίδα» συνεχίζουν οι ίδιες πηγές και καταλήγουν: «Η Ελλάδα είναι πάντοτε ανοιχτή σε διάλογο με την Τουρκία με όρους αναφοράς το Διεθνές Δίκαιο ( και όχι την απόπειρα επιβολής τετελεσμένων). Είναι κρίμα που η Τουρκία αρνείται πεισματικά να το κατανοήσει». 

Βέλη Πέτσα για Στόλτενμπεργκ: Σοβαρότητα απ' όποιον έχει δημόσιο αξίωμα

Ο Μητσοτάκης απαντά στον Ερντογάν με έξι λέξεις

Υπενθυμίζεται ότι μετά την ανακοίνωση του του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος υποστήριξε ότι Ελλάδα και Τουρκία έχουν συμφωνήσει να καθίσουν στο τραπέζι των συζητήσεων με στόχο τη στρατιωτική αποκλιμάκωση, και την έντονη δυσαρέσκεια της Αθήνας, ο γ.γ. του ΝΑΤΟ προχώρησε σε αναδίπλωση.

Διόρθωση Στόλτενμπεργκ: Δεν υπάρχει συμφωνία- Τεχνικές συζητήσεις ξεκίνησαν

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top