Τσαβούσογλου: «Η Ελλάδα λέει ψέματα - Συμφώνησε για διάλογο κι έκανε πίσω»

Προκλητικός ο Τούρκος ΥΠΕΞ μετά τη σύγχυση από τις δηλώσεις Στόλτενμπεργκ

Συνεχίζει τις προκλητικές δηλώσεις και τις κατηγορίες εναντίον της Ελλάδας, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, λέγοντας ότι η χώρα μας αρχικά συμφώνησε να γίνουν συνομιλίες και στη συνέχεια... έκανε πίσω!

Ειδικότερα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ, λίγες ώρες μετά τη σύγχυση που προκάλεσαν οι δηλώσεις Στόλτενμπεργκ, δήλωσε σήμερα Παρασκευή ότι «η Ελλάδα έχει δείξει για άλλη μια φορά ότι δεν είναι έτοιμη για διάλογο» και πως η χώρα μας «δεν είναι ειλικρινής ως προς τη διαμεσολάβηση του ΝΑΤΟ».

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα να υποστηρίξει την πρωτοβουλία του γ.γ του ΝΑΤΟ

«Η άρνηση της Ελλάδας στον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ είναι αξιοσημείωτη. Συμφώνησε αρχικά με τις συνομιλίες με την Τουρκία (για την ανατολική Μεσόγειο) και στη συνέχεια υποχώρησε. Ήταν η Ελλάδα που είπε ψέματα», είπε ο Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Άγκυρα.

«Ήταν η ελληνική πλευρά που αρνήθηκε να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις χωρίς προϋποθέσεις», πρόσθεσε.

NATO: Αθήνα και Άγκυρα συμφώνησαν σε διάλογο ανέφερε ο Στόλτενμπεργκ

Χθες Πέμπτη, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ανακοίνωσε σ’ένα tweet ότι η Τουρκία και η Ελλάδα συμφώνησαν να ξεκινήσουν συνομιλίες για την ανατολική Μεσόγειο. Λίγο αργότερα, δεν άργησε να έρθει η διάψευση από την Αθήνα, με το ελληνικό ΥΠΕΞ να ξεκαθαρίζει ότι «αποκλιμάκωση συνιστά μόνον η άμεση απομάκρυνση όλων των τουρκικών πλοίων από την ελληνική υφαλοκρηπίδα».

ΥΠΕΞ: Δεν υπάρχει συμφωνία για συνομιλίες με την Τουρκία στο ΝΑΤΟ!  

Ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία έστειλε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος απάντησε στον Ταγίπ Ερντογάν με έξι καθαρές λέξεις: «Σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις».
 

Ο Μητσοτάκης απαντά στον Ερντογάν με έξι λέξεις

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι η Ελλάδα θα απογοητευτεί εάν αναμένει από την Τουρκία να παραιτηθεί των δικαιωμάτων της στην Ανατολική Μεσόγειο και να αποδεχτεί τους όρους της Αθήνας και προειδοποίησε επίσης τη Γαλλία να μην υποκινήσει την Ελλάδα εναντίον της Τουρκίας.

«Η Γαλλία έπρεπε να αναζητούσε τρόπους συνεργασίας με την Τουρκία. Πρέπει σαφώς να ζητήσει συγνώμη από την Τουρκία », σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top