ΥΠΕΞ: Δεν υπάρχει συμφωνία για συνομιλίες με την Τουρκία στο ΝΑΤΟ!  

Να φύγουν πρώτα τα τουρκικά πλοία ζητά η Ελλάδα από τον  Στόλτενμπεργκ

Διαψεύδει ουσιαστικά το ελληνικό ΥΠΕΞ τον  ισχυρισμό του ΓΓ του ΝΑΤΟ  Γενς Στόλτενμπεργκ ότι υπήρξε συμφωνία για τεχνικές συνομιλίες Ελλάδας – Τουρκίας σε επίπεδο Συμμαχίας ! 

NATO: Αθήνα και Άγκυρα συμφώνησαν για διάλογο

«Οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με φερόμενες τεχνικές συνομιλίες στο ΝΑΤΟ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» διαμηνύουν διπλωματικές πηγές. 

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι για να υπάρξει αποκλιμάκωση θα πρέπει να απομακρυνθούν όλα τα τουρκικά πλοία από την ελληνική υφαλοκρηπίδα. 

Αναφέρουν συγκεκριμένα «αδειάζοντας» τον ΓΓ του ΝΑΤΟ ο οποίος επιχείρησε να προκαταλάβει τη στάση της ελληνικής πλευράς:     

«Σε κάθε περίπτωση, έχουμε συγκρατήσει την πρόθεση του ΓΓ του ΝΑΤΟ να εργαστεί για να θεσπίσει μηχανισμούς αποκλιμάκωσης στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Πλην όμως, αποκλιμάκωση συνιστά μόνον η άμεση απομάκρυνση όλων των τουρκικών πλοίων από την ελληνική υφαλοκρηπίδα».

Οι ελληνικές διπλωματικές πηγές, αναφέρουν, αιχμηρά επίσης για τη στάση του κ. Στόλτενμπεργκ, ότι «η μονομερής εγχείριση εγγράφου με την παράκληση για σχόλια εντός μίας εβδομάδας σε καμία περίπτωση δε συνιστά έναρξη διαλόγου».

Πρόκειται για έγγραφο με δικές του προτάσεις που εγχείρισε στον Έλληνα εκπρόσωπο που είναι  μέλος της  στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ και εν συνεχεία θέλησε ο ΓΓ να το παρουσιάσει σαν "συμφωνία"! 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top