Διόρθωση Στόλτενμπεργκ: Δεν υπάρχει συμφωνία- Τεχνικές συζητήσεις ξεκίνησαν

Σε διάψευση των χθεσινών του δηλώσεων προχώρησε το ελληνικό ΥΠΕΞ

Ελλάδα και Τουρκία συναντήθηκαν ήδη σε στρατιωτικό επίπεδο και συζήτησαν ήδη για να αναζητήσουν μέσω τεχνικών συνομιλιών τρόπους μείωσης της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ερωτηθείς σχετικά μετά τη συνεδρίαση του βορειοατλαντικού συμβουλίου.

Βέλη Πέτσα για Στόλτενμπεργκ: Σοβαρότητα απ' όποιον έχει δημόσιο αξίωμα

Συγκεκριμένα ο Γενικός Γραμματέας ανακοίνωσε ότι οι δυο πλευρές συναντήθηκαν ήδη και συνομίλησαν επί της δημιουργίας μηχανισμού αποκλιμάκωσης για την αποφυγή ατυχημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο, λόγω της συγκέντρωσης πλοίων των δύο συμμάχων στην περιοχή.

NATO: Αθήνα και Άγκυρα συμφώνησαν σε διάλογο ανέφερε ο Στόλτενμπεργκ

Ο Γενικός Γραμματέας ανακοίνωσε ότι η συνάντηση έγινε σε συνέχεια των συζητήσεων που είχε με τους ηγέτες Τουρκίας και Ελλάδας. Ανακοίνωσε δε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει συμφωνία των δύο πλευρών επί του μηχανισμού.

Τσαβούσογλου: «Η Ελλάδα λέει ψέματα - Συμφώνησε για διάλογο κι έκανε πίσω»

Ξεκαθάρισε όμως ότι πρόκειται για τεχνικές συζητήσεις που δεν αφορούν και δεν περιλαμβάνουν τα υποβόσκοντα αίτια της έντασης, δηλαδή τον καθορισμό υφαλοκρηπίδας και θαλασσίων ζωνων, κάτι που αποτελεί αντικείμενο της γερμανικής πρωτοβουλίας την οποία και χαιρέτισε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top