Βέλη Πέτσα για Στόλτενμπεργκ: Σοβαρότητα απ' όποιον έχει δημόσιο αξίωμα

«Κατέθεσε προτάσεις για την αποφυγή ατυχήματος σε τεχνικό επίπεδο»

Καρφιά εναντίον του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, εξαπέλυσε ο Στέλιος Πέτσας, μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση του ΓΓ του ΝΑΤΟ, την Πέμπτη, πως Ελλάδα και Τουρκία είναι έτοιμες για την έναρξη τεχνικού διαλόγου στο πλαίσιο της Συμμαχίας.

«Ο καθένας που κατέχει δημόσιο αξίωμα πρέπει να κινείται με τη σοβαρότητα που επιβάλλει η θέση που κατέχει. Και ο ΓΓ. του ΝΑΤΟ κατέχει μια μεγάλη θέση», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον Σκάι.

ΥΠΕΞ: Δεν υπάρχει συμφωνία για συνομιλίες με την Τουρκία στο ΝΑΤΟ!  

Πέτσας: Λειτουργεί ως ταραξίας της περιοχής η Τουρκία

Όπως τόνισε, ο Στόλτενμπεργ κατέθεσε προτάσεις για την αποφυγή ατυχήματος σε τεχνικό επίπεδο. 

Ο Μητσοτάκης απαντά στον Ερντογάν με έξι λέξεις

«Επομένως αυτό απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί ως συμφωνία για επανέναρξη διάλογου. Παραμένει το ζήτημα της έμπρακτης αποκλιμάκωσης από πλευράς Τουρκίας», σημείωσε.

«Επρόκειτο για έγγραφο τεχνικού ενδιαφέροντος σε προγραμματισμένη Σύνοδο, στην οποία βρισκόταν ο στρατιωτικός υπεύθυνος. Ένα έγγραφο τεχνικού ενδιαφέροντος, για το οποίο ζητήθηκε η αντίδραση και οι προτάσεις των πλευρών, δεν είναι κείμενο συναίνεσης για επανέναρξη συζητήσεων ή να έχουν συμφωνήσει Ελλάδα – Τουρκία για επανέναρξη διαλόγου», σημείωσε ο κ. Πέτσας, επαναλαμβάνοντας πως έμπρακτη αποκλιμάκωση από πλευράς Άγκυρας σημαίνει άμεση αποχώρηση όλων των τουρκικών πλοίων από την περιοχή.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top