Γαλλία: 7 μέρες καραντίνα σε όσους βρέθηκαν στον ίδιο χώρο με ασθενή Covid

Μείωση του περιορισμού εξετάζει η γαλλική κυβέρνηση

Μείωση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού κατά τη διάρκεια του προηγούμενου 24ωρου ανακοίνωσαν οι γαλλικές Αρχές. Ο αριθμός των νέων ασθενών ανέρχεται σε 7.071 από 8.550 που ήταν το Σάββατο, ενώ την Παρασκευή καταγράφηκε ρεκόρ με 8.975 νέους νοσούντες.

Κορωνοϊός: Ρεκόρ νέων κρουσμάτων στη Γαλλία

Σύμφωνα με τον δημόσιο οργανισμό υγείας, τις τελευταίες επτά ημέρες νοσηλεύτηκαν 1.704 άτομα με Covid-19. Στις εντατικές της χώρας νοσηλεύονται 288 άνθρωποι, τρεις περισσότεροι σε σχέση με πριν από μια εβδομάδα. Εντοπίστηκαν επίσης 58 νέες εστίες μετάδοσης, μέσα σε 24 ώρες, σε σύνολο 528, εκ των οποίων οι 214 είναι σε γηροκομεία.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο υπουργός Υγείας, Ολιβιέ Βεράν, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής της στρατηγικής απέναντι στον κορωνοϊό, όπως και της μείωσης σε 7 από 14 των ημερών της καραντίνας για όσους ήρθαν σε επαφή με νoσούντες.

«Ζήτησα από τις επιστημονικές αρχές να μου δώσουν μια γνώμη για τη μείωση της περίφημης καραντίνας των 14 ημερών, που είναι αναμφίβολα πολύ μεγάλη», δήλωσε o Bεράν.

Την Πέμπτη η συνάντηση Μητσοτάκη με Μακρόν - Μισέλ: Στηρίζουμε την Ελλάδα

Οι λόγοι της ενδεχόμενης μείωσης των ημερών της καραντίνας, είναι οι γνώσεις που έχει αποκομίσει η επιστημονική κοινότητα γύρω από τη μεταδοτικότητα και τον χρόνο επώασης της λοίμωξης.

Σήμερα έγινε γνωστό πως επτά ακόμη διαμερίσματα μπήκαν στην «κόκκινη ζώνη» όπου καταγράφεται έξαρση της πανδημίας. Μεταξύ αυτών και η Κορσική, όπου την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί η Ευρωμεσογειακή Σύνοδος, όπου ο Μακρόν αναμένεται να συναντηθεί με τον Ελληνα πρωθυπουργό, για να συζητήσουν τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τις λεπτομέρειες της αμυντικής συνεργασίας.

Της Μαρίας Δεναξά

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top