Τον Νοέμβριο έτοιμο το εμβόλιο της AstraZeneca για την Covid- 19

Η Κομισιόν αναμένει 30 εκατ. δόσεις για την πρώτη φάση της διάθεσης του

Toν Νοέμβριο, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα είναι έτοιμο ένα από τα υποψήφια εμβόλια για την Covid- 19 και συγκεκριμένα αυτό που αναπτύσει η AstraZeneca, σύμφωνα με κοινοτικό αξιωματούχο που ενημέρωσε νωρίτερα τον Τύπο στις Βρυξέλλες.

Κορωνοϊός: Μπήκε στο τελευταίο στάδιο κλινικών δοκιμών το εμβόλιο

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο που μίλησε υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας, η Κομισιόν αναμένει 30 εκατομμύρια δόσεις για την πρώτη φάση της διάθεσης του εμβολίου, το τέλος του 2020, από τις 300 εκ. που ανακοίνωσε πως θα αγοράσει την περασμένη Παρασκευή.

Πρόκειται για το ένα από τα έξι υποψήφια εμβόλια, που όπως έχει ανακοινώσει η Κομισιόν αναμένεται να έχουν αναπτυχθεί με επιτυχία και έχουν συναφθεί σχετικές προ-συμφωνίες αγοράς.

Κυριακίδου: Ανακοίνωσε συμφωνία αγοράς υποψηφίου εμβολίου κατά του Covid-19

Ο αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι με τη στρατηγική της Κομισιόν και τις προ-συμφωνίες όλα τα Κ-Μ θα αγοράσουν στην ίδια τιμή τα σχετικά εμβόλια, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν την εθνική τους πολιτική εμβολιασμού (σε σχέση με το ποιές ομάδες θα εμβολιαστούν πρώτες κτλ). Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά σχετικά δημοσιεύματα, η σύμβαση της Κομισιόν με την AstraZeneca δεν περιέχει "liability waiver" , κοινώς δεν προβλέπεται καμία αποποίηση ευθύνης. Για την Ελλάδα, τέλος υπολογίζονται περί τις 600.000 δόσεις

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top