Στάνο: Οι απόψεις Tocci δεν εκφράζουν την ΕΕ

Tocci: Οι ελληνοτουρκικές εντάσεις οφείλονται «στην macho πολιτική»

Πήτερ Στάνο

Οι προσωπικές απόψεις Tocci δεν εκφράζουν την ΕΕ και τον Ύπατο Εκπρόσωπο ξεκαθάρισε σήμερα ο αρμοδιος εκπρόσωπος της Κομισιόν και της ΕΥΕΔ, Πήτερ Στάνο.

Η ειδική σύμβουλος Tocci υποτίθεται πως απέδωσε νωρίτερα τις ελληνοτουρκικές εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο «στην macho πολιτική και στις δύο πλευρές».

Πιο συγκεκριμένα, σε ανάρτησή της και στο Twitter ανέφερε: «Η κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο δεν είναι κάτι καινούριο. Είναι παλιά διαμάχη για την κυριαρχία και την ασφάλεια μεταξύ της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Κύπρου. Μπορεί να επιλυθεί μόνο εάν η Ελλάδα και η Τουρκία κάνουν στην άκρη τις μάτσο πολιτικές και ανακαλύψουν ξανά το πνεύμα της διπλωματίας του σεισμού του '99».

Κληθείς να σχολιάσει δήλωση της Natalie Tocci, ο Πήτερ Στάνο δήλωσε τα εξής: «οι απόψεις και οι θέσεις που εκφράζει ο Ύπατος Εκπρόσωπος σχηματίζονται σε συζητήσεις με τα κράτη μέλη. Η κυρία Tocci δεν είναι υπεύθυνη χάραξης πολιτικής της ΕΕ, είναι ειδικός σύμβουλος μεταξύ άλλων καθηκόντων που ασκεί και οι παρατηρήσεις της, μόλις αναφέρατε, έγιναν υπό την προσωπική της ιδιότητα και δεν αντικατοπτρίζουν τις απόψεις της ΕΕ, δεν αντικατοπτρίζουν τις απόψεις και τις θέσεις του Ύπατου Εκπροσώπου».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top