ΗΠΑ: Αστυνομικοί έβαλαν κουκούλα σε μαύρο πολίτη - Πέθανε μια βδομάδα μετά

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Προσοχή σκληρές εικόνες - Η στιγμή της σύλληψης του 41χρονου Ντάνιελ 

Ακόμη ένα τραγικό περιστατικό αστυνομικής βίας είδε το «φως» της δημοσιότητας μήνες μετά τον θάνατο ενός μαύρου πολίτη στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ

Ουάσινγκτον: Νεκρός νεαρός Αφροαμερικανός από πυρά αστυνομικών

Αυτή τη φορά το θύμα ήταν ο 41χρονος Ντάνιελ Προυντ, ο οποίος αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα. Στις 23 Μαρτίου ο αδερφός του, Τζο, τηλεφώνησε στην αστυνομία για να ζητήσει βοήθεια καθώς ο Ντάνιελ είχε βγει στον δρόμο γυμνός. 

«Εγώ κάλεσα την αστυνομία για να βοηθήσει τον αδερφό μου. Όχι για να τον λιντσάρουν» ανέφερε ο Τζο Προυντ στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που πραγματοποίησε η οικογένειά του για να γνωστοποιήσει το τραγικό συμβάν.

Ο 41χρονος Ντάνιελ πέθανε μία εβδομάδα μετά την 23η Μαρτίου στο νοσοκομείο.

Στη δημοσιότητα το βίντεο - ντοκουμέντο

Το βίντεο που αποτελεί απόδειξη της αστυνομικής βίας που δέχτηκε ο άτυχος 41χρονος έκανε πολύ γρήγορα τον γύρο του διαδικτύου προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Έχει τραβηχτεί από τις ειδικές κάμερες που φέρουν οι αστυνομικοί στις στολές τους. Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο Ντάνιελ τρέχει γυμνός στον δρόμο, ενώ χιονίζει ελαφρά. 

ΗΠΑ: Μπροστά στα παιδιά του πυροβόλησαν οι αστυνομικοί τον Αφροαμερικανό

Λίγο αργότερα, ξαπλώνει στο έδαφος και οι αστυνομικοί προσπαθούν να τον ακινητοποιήσουν χωρίς να φαίνεται πως ο άνδρας αντιστέκεται σωματικά. 

Ωστόσο φαίνεται πως τους βρίζει και τους φτύνει, με έναν από τους αστυνομικούς να λέει «σταμάτα να φτύνεις». Οι αστυνομικοί τοποθέτησαν στο κεφάλι του κουκούλα και εκείνος φαίνεται να σταματάει να κουνιέται και να μένει σιωπηλός. 

Σύμφωνα με το BBC, ο Ντάνιελ είχε πει στους αστυνομικούς ότι είχε μολυνθεί από τον κορωνοϊό και εκείνοι του φόρεσαν ειδική κουκούλα η οποία χρησιμοποιείται σε διάφορες περιστάσεις από την αστυνομία ως προστασία από τα σάλια των υπόπτων.

«Κρυώνει πολύ» ακούγεται να λέει ένας άλλος αστυνομικός. Έπειτα, γιατροί φαίνονται να προσπαθούν να επαναφέρουν τον 41χρονο και να τον μεταφέρουν σε ασθενοφόρο.

Μία εβδομάδα μετά, στις 30 Μαρτίου, τον αποσύνδεσαν από τη μηχανική υποστήριξη.

Η αστυνομία άργησε να παραδώσει το βίντεο

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας Προυντ, η υπόθεση γίνεται τώρα γνωστή καθώς οι Αρχές έκαναν αρκετούς μήνες να παραδώσουν το βίντεο.

ΗΠΑ: Αστυνομικός πυροβόλησε Αφροαμερικανό στην πλάτη

Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία της Νέας Υόρκης αναφέρθηκε στον θάνατο ως «τραγωδία» και τόνισε ότι διενεργούνται έρευνες.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι ο θάνατος του Ντάνιελ Προυντ οφείλεται σε «ανθρωποκτονία» που προήλθε μετά από «ασφυξία καθώς προσπαθούσαν να τον ακινητοποιήσουν».

Στην αναφορά του ιατροδικαστή, επίσης ως επιπλοκή, αναφέρεται και η ουσία PCP, ισχυρό παραισθησιογόνο.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top