Ουάσινγκτον: Νεκρός νεαρός Αφροαμερικανός από πυρά αστυνομικών

Κορυφώνονται οι διαδηλώσεις κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας

Ένας ακόμα νεαρός μαύρος έπεσε νεκρός την Τετάρτη στην Ουάσινγκτον από αστυνομικά πυρά, την ώρα που σε όλη τη χώρα βρίσκονται σε εξέλιξη διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού.

Σύμφωνα με τις Aρχές, αστυνομικοί μετέβησαν λίγο μετά τις 16:00 στο νοτιοανατολικό τμήμα της πόλης για να ερευνήσουν πληροφορίες για «οπλισμένους άνδρες μέσα σε όχημα».

Λος Άντζελες: Νεκρός Αφροαμερικανός από πυρά αστυνομικών

«Όταν προσέγγισαν το όχημα, κάποιοι άρχισαν να τρέχουν για να διαφύγουν και ένας αστυνομικός έκανε χρήση του υπηρεσιακού του όπλου», σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της αμερικανικής πρωτεύουσας, Πίτερ Νιούσαμ.

«Θεωρούμε ότι το πρόσωπο αυτό οπλοφορούσε εκείνη τη στιγμή», ανέφερε και διαβεβαίωσε ότι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο όπλα.

ΗΠΑ: Μπροστά στα παιδιά του πυροβόλησαν οι αστυνομικοί τον Αφροαμερικανό

Σύμφωνα με πληροφορίες των ΜΜΕ, το θύμα ήταν ένας νεαρός Αφροαμερικανός. Παρόμοιο περιστατικό συνέβη πριν από λίγες ημέρες σστο Λος Άντζελες όπου αστυνομικοί σκότωσαν έναν Αφροαμερικανό που κυκλοφορούσε με ποδήλατο.

Τα περιστατικά βαρβαρότητας «φουντώνουν» τις διαδηλώσεις κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας, οι οποίες μαίνονται σε ολόκληρη τη χώρα τους τεέυταίους δύο μήνες. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top