ΗΠΑ: Μπροστά στα παιδιά του πυροβόλησαν οι αστυνομικοί τον Αφροαμερικανό

Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους – Εκτεταμένα επεισόδια

Ακόμα ένα περιστατικό ωμής αστυνομικής βίας απέναντι σε Αφροαμερικανό άνδρα σημειώθηκε την Κυριακή στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Ουισκόνσιν, όταν ο Τζέικομπ Μπλέικ δέχτηκε τα πυρά αστυνομικού στην πλάτη, σχεδόν εξ επαφής.

ΗΠΑ: Αστυνομικός πυροβόλησε Αφροαμερικανό στην πλάτη

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Τζέικομπ Μπλέικ δέχτηκε επτά πυροβολισμούς μπροστά στα τρία ανήλικα παιδιά του, τα οποία κάθονταν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου του. 

Ο 29χρονος Μπλέικ νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση έπειτα από χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πατέρας του στους δημοσιογράφους.

ΗΠΑ - Αστυνομική βία

Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους και κτεταμένα επεισόδια στο Ουισκόνσιν μετά το νέο περιστατικό αστυνομικής βίας. AP Images

Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους – Εκτεταμένα επεισόδια

Στους δρόμους καταδικάζοντας το νέο περιστατικό αστυνομικής βίας εναντίον Αφροαμερικανού στο Ουισκόνσιν βγήκαν χιλιάδες πολίτες. Το εν λόγω συμβάν έδωσε νέα ώθηση στο κίνημα κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας που ξέσπασε μετά τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ κατά τη βίαιη προσαγωγή του από λευκούς αστυνομικούς.

«Χωρίς δικαιοσύνη καμία ειρήνη!», φώναζαν οι περίπου χίλιοι διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από δικαστήριο της πόλης Κινόσα, όπου την Κυριακή αστυνομικοί πυροβόλησαν επανειλημμένα πισώπλατα τον Αφροαμερικανό Τζέικομπ Μπλέικ.

ΗΠΑ - Αστυνομική βία - επεισόδια

Νύχτα - κόλαση στο Ουισκόνσιν. AP Images
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top