ΗΠΑ: Αστυνομικός πυροβόλησε Αφροαμερικανό στην πλάτη

Διαδηλώσεις στο σημείο του συμβάντος για την αστυνομική βία

Σε σοβαρή κατάσταση μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο χθες το απόγευμα, ένας Αφροαμερικανός άνδρας, μετά τον τραυματισμό του από πυρά αστυνομικού στην πλάτη, σχεδόν εξ επαφής, στην πολιτεία Ουισκόνσιν.

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 17:00 (τοπική ώρα) στην πόλη Κενόουσα, όταν αστυνομικοί κλήθηκαν για «ενδοοικογενειακό συμβάν». Δε δίνεται καμία εξήγηση από την αστυνομία για το τι οδήγησε τον αστυνομικό να πυροβολήσει τον άνδρα. Το συμβάν όμως, εξώθησε δεκάδες πολίτες να συγκεντρωθούν αμέσως μετά και να διαδηλώσουν στο σημείο.

Νεκρός κι άλλος Αφροαμερικανός από λευκό αστυνομικό -Επεισόδια στην Ατλάντα

Για το επεισόδιο θα διενεργηθεί έρευνα από το πολιτειακό υπουργείο Δικαιοσύνης, κατά την ανακοίνωση.

Βίντεο που μεταφορτώθηκε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και επικαλούνται μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ εικονίζει τον άνδρα καθώς βαδίζει προς το αυτοκίνητό του, ακολουθούμενος από δύο αστυνομικούς. Ο ένας από τους αστυνομικούς τον πιάνει από τη φανέλα που φοράει και τον πυροβολεί στην πλάτη επανειλημμένα – ακούγονται τουλάχιστον επτά εκπυρσοκροτήσεις – αφού ανοίγει την πόρτα του οδηγού.

Τζόρτζ Φλόιντ: Νέο σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη του

Στις ΗΠΑ είναι ακόμα νωπό το κύμα των διαδηλώσεων και των ταραχών που πυροδότησε ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ, 46χρονου αφροαμερικανού, κατά τη διάρκεια της βίαιης προσαγωγής του από λευκούς αστυνομικούς στη Μινεάπολη, στις 25 Μαΐου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top