Ενωμένος ο κόσμος του Χριστιανισμού για την Αγιά Σοφιά

Συνάντηση Τραμπ με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο

Η απόφαση Ερντογάν να μετατρέψει το Παγκόσμιο Σύμβολο της ίδιας της Ορθοδοξίας, την Αγιά Σοφιά σε τζαμί, κατάφερε μόνο να ενώσει σαν μία γροθιά τους Χριστιανούς σε όλο τον πλανήτη.

Αγιά Σοφιά: Διχασμένη η Τουρκία - Τουρκάλα δημοσιογράφος ζήτησε «Συγνώμη»

Ο Ντόναλντ Τραμπ, στα πρώτα λεπτά της συνάντησής του με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, φρόντισε να ξεκαθαρίσει την έντονη δυσαρέσκειά του απέναντι στον Τούρκο πρόεδρο. 

«Αυτή η απόφαση πληγώνει τα συναισθήματα όλων, όχι μόνο από θρησκευτικής πλευράς αλλά επειδή ταυτόχρονα εγείρει ανησυχίες για το μέλλον των μειονοτήτων στην Τουρκία», ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.

Ερντογάν για Αγιά Σοφιά: «Ικανοποιήσαμε τη λαχτάρα του έθνους μας»

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάικ Πενς, ο οποίος είπε στον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο ότι «οι ΗΠΑ θα σταθούν σθεναρά στο πλευρό της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο κάλεσμα για να παραμείνει η Αγιά Σοφιά προσβάσιμη, ως πηγή έμπνευσης και προβληματισμού για κάθε πιστό»

Arab News: Ο Ερντογάν είναι ιστορικά ανίδεος

Με ένα άρθρο «κόλαφο» η εφημερίδα arab news καταδικάζει το Σουλτάνο χαρακτηρίζοντάς τον ...βαθιά ανιστόρητο.

Αγία Σοφία: Τι λένε τα ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα

«Η απόφαση του Ερντογάν να προσκαλέσει τον Πάπα Φραγκίσκο στην τελετή μετατροπής, δείχνει πως ο Τούρκος πρόεδρος είναι ιστορικά ανίδεος», ανέφερε.

Αγιά Σοφιά: «Δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναγίνει μουσείο, εκτός αν... »

Ξαναζωντάνεψε η φλόγα των χριστιανών σε όλον τον κόσμο  

Το «σφράγισμα» της μετατροπής του πιο διαχρονικού Μνημείου του Χριστιανισμού σε τέμενος, με την πρώτη μουσουλμανική προσευχή μετά από 86 χρόνια, έστρεψε το ...όπλο του Ερντογάν εναντίον του, καθώς ξαναζωντάνεψε τη φλόγα Χριστιανών σε όλον τον κόσμο.

 

Αγιά Σοφιά: Με συνθήματα κατά της Ελλάδας πανηγύριζαν έξω από το μνημείο

Από άκρη σ' άκρη της Ελλάδας οι καμπάνες σήμερα χτύπησαν πένθιμα και οι σημαίες από το πρωί κυματίζουν μεσίστιες στους ιερούς ναούς όλης της χώρας. 

Χθες το βράδυ, μάλιστα, δεκάδες πιστοί συγκεντρώθηκαν στην αγρυπνία της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς να προσευχηθούν.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top