Αγία Σοφία: Τι λένε τα ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα

Η απόφαση να μετατραπεί σε τζαμί προκάλεσε αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο

H Αγία Σοφία άνοιξε και επίσημα τις πύλες της στους Μουσουλμάνους πιστούς ως τζαμί μετά τη μετατροπή της σε χώρο θρησκευτικής λατρείας, απόφαση που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις ανά τον κόσμο. Ας δούμε τι είπαν μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα για την μετατροπή της σε τζαμί μετά από 86 χρόνια.

Αγιά Σοφιά: Χτυπούν πένθιμα οι καμπάνες σε όλη τη χώρα

Το ΒΒC αναφέρει ότι «το αρχιτεκτονικό διαμάντι η Αγία Σοφία μετα από 80 και πλέον χρόνια θα ανοίξει τις πόρτες του, για την πρώτη προσευχή ενώ ο πρόεδρος Ερντογάν είναι αμετανόητος και δεν απολογείται για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τζαμί». 

Το Euronews λέει για την απόφαση της Τουρκίας να αφαιρέσει το παγκόσμιο κύρος της Αγίας Σοφίας και ότι είναι μία πρόκληση για την Ευρώπη. Δείχνει ότι το καθεστώς Ερντογάν δεν έχει κανένα καθεστώς για άλλες θρησκείες και δεν έχει καμία πρόθεση να σεβαστεί τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας. 

Αγία Σοφία: Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ θα ψάλλουν το «τη Υπερμάχω»

Το France 24, ο Ερντογάν θα προσευχηθεί στην Αγία Σοφία μετά την μετατροπή της ξανά σε τζαμί. Η απόφαση Ερντογάν παίρνει πίσω μέρος της κληρονομιάς Αττατούρκ, ο οποίος ήθελε την Αγία Σοφία μουσείο, σαν μία κληρονομιά στην ανθρωπότητα. 

Η Faz στο πρωτοσέλιδο της έχει τίτλο « Γιατί η Αγία Σοφία προσέχευται ξανά. Το κυνήγι του Ερντογάν για την εξουσία», κλείνοντας η γερμανική εφημερίδα Ζίντντόιτσε Τσάιτουνγκ (Süddeutsche Zeitung) έχει τίτλο «Η καταστροφή του παρελθόντος. Είναι μια μέρα που ολόκληρος ο χριστιανισμός πενθεί, οι καμπάνες των εκκλησιών χτυπούν πένθιμα».  


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top