Νεκρός βρέθηκε ο δήμαρχος της Σεούλ- Άφησε μήνυμα-διαθήκη πριν εξαφανιστεί

Η κόρη του δήλωσε την εξαφάνιση του στις αρχές

Νεκρός βρέθηκε πριν λίγη ώρα, ο Δήμαρχος Park Won-soon, ο οποίος αγνοείτο εδώ και 24 ώρες. Οι αρχές της χώρας εντόπισαν το πτώμα του Park στα βόρεια προάστια της περιοχής Μτ Μπουγάκ, σε μια συνοικία όπου είχαν ανιχνεύσει το τελευταίο σήμα από το κινητό του.

Το πρωί της Πέμπτης, η κόρη του Δημάρχου της πρωτεύουσας της Νότιας Κορέας δήλωσε την εξαφάνιση του στην Αστυνομία, ενώ όπως ανέφεραν τα ξένα πρακτορεία φαίνεται πως ο Park είχε αφήσει ένα μήνυμα που έμοιαζε με διαθήκη, λίγο πριν φύγει.

Ν. Κορέα: Η χώρα διανύει το «δεύτερο κύμα» κρουσμάτων κορωνοϊού

Αξιωματούχος της μητροπολιτικής κυβέρνησης της πόλης, Kim Ji-hyeong, επιβεβαίωσε πως ο Δήμαρχος Park δεν ήρθε στο γραφείο του την Πέμπτη και ακύρωσε όλες τις υποχρεώσεις του, ακόμα και ένα ραντεβού που είχε με με αξιωματούχο του Προέδρου.

Γκρεμίστηκε... σαν χάρτινος πύργος - Η στιγμή της έκρηξης στην Καεσόνγκ

Ο Park εξελέγη δήμαρχος της Σεούλ το 2011 και έγινε ο πρώτος δήμαρχος της πόλης που ψηφίστηκε για τρίτη θητεία τον περασμένο Ιούνιο.   

Αποτελούσε μέλος του φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος του Προέδρου Moon Jae-in και θεωρείτο πιθανός διάδοχος για τον προεδρικό θώκο για τους φιλελεύθερους στις εκλογές του 2022.

Ο Κιμ το πάτησε: Η Βόρεια Κορέα κατέστρεψε το γραφείο σύνδεσης με τη Νότια

Ο Δήμαρχος είχε καθιερωθεί ως σκληρός αντίπαλος του πρώην συντηρητικού προέδρου Park Geun-hye και υποστήριξε ανοιχτά τα εκατομμύρια των ανθρώπων που πλημμύρισαν τους δρόμους της πόλης στα τέλη του 2016 και του 2017, ζητώντας την απομάκρυνσή της διεφθαρμένης κυβέρνησης.   

Ο συντηρητικός Park Geun-hye απομακρύνθηκε επίσημα από τη θέση του τον Μάρτιο του 2017 και επί του παρόντος εκτίει ποινή φυλάκισης για δωροδοκία και άλλες κατηγορίες.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top