«Συνωστισμός» τουρκικών πλοίων απέναντι από τη Ρόδο

Οι Τούρκοι «κατέβασαν» πλοία νότια, άγνωστο γιατί

Τουρκικά πολεμικά πλοία μετακινήθηκαν αιφνιδιαστικά προς τον νότο, στην περιοχή της Μαρμαρίδας, απέναντι από την Κω και τη Ρόδο. Ο Χουλουσί Ακάρ κλιμακώνει τη ρητορική του κατά της χώρας μας, τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης προειδοποιεί ότι η προκλητικότητα της Άγκυρας θα έχει επιπτώσεις στις σχέσεις της με την Ευρώπη.

Ξαφνικά τα τελευταία 24ωρα, η ναυτική βάση του Ακσάζ γέμισε πολεμικά πλοία. Οι Τούρκοι «κατέβασαν» νότια, πλοία επιφανείας και πιθανόν και υποβρύχια, άγνωστο γιατί. Ετοιμάζουν κάτι στη Λιβύη, ή αλλού; Το σίγουρο είναι ότι οι κινήσεις τους παρακολουθούνται από ελληνικά πλοία.

Κινητικότητα υπάρχει πάντως μεταξύ Κρήτης και Λιβύης. Ο σταθμός της Αττάλειας δέσμευσε για σήμερα τρεις περιοχές, προκειμένου οι Τούρκοι να διεξάγουν αεροναυτικές ασκήσεις...  

Μητσοτάκης: «Δεν κάνουμε διάλογο όσο η Τουρκία προκαλεί»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέει ναι σε διάλογο με την Άγκυρα για υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, όχι όμως όσο εκείνη προκαλεί. 

Νέες προκλητικές δηλώσεις Ακάρ

Ο Ακάρ πάντως συνεχίζει να επιμένει για αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών, ξεχνώντας την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και τη μεγάλη συγκέντρωση τουρκικών στρατευμάτων στα μικρασιατικά παράλια.

«Τι λέει η συνθήκη της Λωζάνης; Λέει ότι 23 νησιά πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένα. Ωστόσο αυτή τη στιγμή τα 16 είναι στρατικοποιημένα από τον γείτονά μας. Τί θα πούμε εμείς γι’ αυτό; Πώς θα το εξηγήσουμε;» λέει ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Επίθεση του τουρκικού τύπου στον Ιερώνυμο

Την ίδια στιγμή, ο τουρκικός Τύπος επιτίθεται προκλητικά στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για το θέμα της Αγιάς Σοφιάς.

«Προκλητικός και θρασύς» ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top