Μητσοτάκης: «Δεν κάνουμε διάλογο όσο η Τουρκία προκαλεί»

Νέες προκλητικές δηλώσεις Ακάρ

Το μόνο θέμα που μπορεί να συζητήσει η χώρα μας με την Τουρκία είναι αυτό των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, όχι όμως υπό καθεστώς έντασης. Αυτό τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την ώρα που ο Χουλουσί Ακάρ κλιμακώνει πάλι τη ρητορική του κατά της Ελλάδας.

Ναι σε διάλογο με την Άγκυρα για υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ λέει ο Πρωθυπουργός, όμως υπό μια απαράβατη προϋπόθεση.

Μητσοτάκης: «Ανασχηματισμός θα γίνει, αλλά θα τον ανακοινώσω εγώ»

«Η προϋπόθεση είναι να μην υπάρχει μία τέτοια ένταση και μία τέτοια κλιμάκωση από πλευράς της Τουρκίας που να καθιστά αυτόν τον ουσιαστικό διάλογο πρακτικά αδύνατο» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Κ. Μητσοτάκης: Ο Ερντογάν δε μου μιλούσε λόγω του Έβρου 

Ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει ότι πρέπει οι δίαυλοι επικοινωνίας να είναι ανοιχτοί με την Τουρκία, παρότι αυτοί είχαν κλείσει πριν λίγους μήνες, όχι με ελληνική υπαιτιότητα.

«Αυτό έγινε μετά την επιτυχημένη διαχείριση της κρίσης του Έβρου όταν ο κ. Ερντογάν είπε ότι δε θέλει να συνομιλεί μαζί μου. Εγώ ποτέ δεν είπα πως δε θέλω να συνομιλώ με τον κ. Ερντογάν» ανέφερε ο πρωθυπουργός. 

Νέες προκλητικές δηλώσεις Ακάρ

Ο Ακάρ πάντως συνεχίζει να επιμένει για αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών, ξεχνώντας την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και τη μεγάλη συγκέντρωση τουρκικών στρατευμάτων στα μικρασιατικά παράλια.

«Τι λέει η συνθήκη της Λωζάνης; Λέει ότι 23  νησιά πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένα. Ωστόσο αυτή τη στιγμή τα 16 είναι στρατικοποιημένα από το γείτονά μας. Τί θα πούμε εμείς γι αυτό; Πώς θα το εξηγήσουμε; Γνωρίζετε άλλη χώρα στον κόσμο, σήμερα ή στο παρελθόν, που να έχει 6 ναυτικά μίλια χωρικά ύδατα και 10 μίλια εναέριο χώρο» ανέφερε ο Χουλουσί Ακάρ.

Επίθεση του Τουρκικού Τύπου στον Ιερώνυμο

Την ίδια στιγμή, ο τουρκικός Τύπος επιτίθεται προκλητικά στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για το θέμα της Αγιάς Σοφιάς...

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 
 

  
 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top