Επίθεση στο Ρέντινγκ: Γνωστός στην ΜΙ5 ο 25χρονος Λίβυος

Είχε αποφυλακιστεί μόλις 16 μέρες πριν το μακελειό

Βίντεο από το σημείο της επιθεσης / Reuters 

Γνωστός στην υπηρεσία αντικατασκοπείας της Βρετανίας (ΜΙ5) ήταν ο 25χρονος άνδρας από τη Λιβύη που θωρείται ο βασικός ύποπτος για τη φονική επίθεση στο πάρκο του Ρέντινγκ που στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους. Μάλιστα ο 25χρονος είχε αποφυλακιστεί μόλις 16 ημέρες πριν από την επίθεση. 

Επίθεση στο Ρέντινγκ: Ο Λίβυος φέρεται να έχει διανοητικά προβλήματα

Όπως προέκυψε από την έρευνα των βρετανικών Αρχών, ο Λίβυος έπαιρνε φαρμακευτική αγωγή για μετατραυματική διαταραχή και πιθανή διαταραχή προσωπικότητας πριν την αποφυλάκισή του. 

Όπως πιστεύει η αστυνομία, την ημέρα της επίθεσης με μαχαίρι, ο 25χρονος δεν πήρε τα φάρμακά του που καταστέλλουν τα ξεσπάσματα οργής του. 

Ήθελε να πολεμήσει για τον ISIS στη Συρία

Ήδη από το 2019, ο 25χρονος βρισκότανν στη λίστα των περίπου 40.000 υπόπτων της MI5 αφού είχε εκφράσει την επιθυμία να ενταχθεί στις δυνάμεις του ISIS στη Συρία. Παρόλα αυτά οι Αρχές δεν είχαν δώσει ιδιαίτερη σημασία στην περίπτωσή του καθώς το θεώρησαν ως μια «φιλοδοξία». 

Ο Λίβυος ήταν γνωστός στην αστυνομία της Βρετανίας και από άλλα αδικήματα που είχε διαπράξει. Τον Μάρτιο του 2019 είχε φτύσει τη δικαστίνα που τον καταδίκασε κατοχή αιχμηρού όπλου και για επίθεση σε αστυνομικό.

Ρέντινγκ: Τρομοκρατική ενέργεια η επίθεση με μαχαίρι - Τρεις νεκροί

Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους καταδικάστηκε σε 29 μήνες φυλάκιση επειδή παραβίασε τους όρους της αναστολής προηγούμενης καταδίκης του, αλλά και για επίθεση με φυλετικά κίνητρα. Είχε απειλήσει μ’ ένα σπασμένο μπουκάλι έναν φύλακα στο Σέινσμπερι, που τον κατηγόρησε για κλοπή.

Τέλος, αφέθηκε ελεύθερος υπό αυστηρούς όρους από φυλακή στο Όξφορντσιρ πριν από 16 μέρες αφού εξέτισε λιγότερη από τη μισή ποινή του, αλλά ήταν δύσκολη η παρακολούθησή του λόγω του lockdown στη χώρα.

Από την άλλη πλευρά, οι συγγενείς του θεωρούν απίθανο ο 25χρονος να ενεπλάκη σε τέτοιο περιστατικό. Οι γείτονές του ωστόσο, ανέφεραν ότι ο νεαρός ζούσε μόνος του και έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top