Επίθεση στο Ρέντινγκ: Ο Λίβυος φέρεται να έχει διανοητικά προβλήματα

Σκότωσε τρεις και τραυμάτισε σοβαρά άλλους τρεις

Δείτε στο βίντεο του Reuters στιγμιότυπα από το σημείο της επίθεσης.

Oι επιθέσεις με μαχαίρι που πραγματοποίησε ένας άνδρας χθες σε πάρκο της πόλης Ρέντινγκ της Βρετανίας και οι οποίες στοίχισαν την ζωή σε τρεις ανθρώπους προκαλώντας τον τραυματισμό άλλων τριών χαρακτηρίστηκαν σήμερα τρομοκρατική ενέργεια από την αστυνομία του Τέιμς Βάλεϊ.

Ρέντινγκ: Τρομοκρατική ενέργεια η επίθεση με μαχαίρι - Τρεις νεκροί

Ο άνδρας τον οποίον ακινητοποίησαν άοπλοι αστυνομικοί, συνελήφθη και πρόκειται για έναν 25χρονο Λίβυο, εναντίον του οποίου απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία. Η αστυνομία δεν τον κατονόμασε, όμως, σύμφωνα με μια δυτική πηγή ασφαλείας και με την εφημερίδα Daily Telegraph, ο συλληφθείς ονομάζεται Καϊρι Σανταλάχ.

Η Τάνια Μπάσετ, εκπρόσωπος της Εθνικής Ένωσης Δικαστικών Επιμελητών της Βρετανίας, δήλωσε νωρίτερα ότι ο ύποπτος είναι Λίβυος πρόσφυγας με βεβαρημένο ποινικό μητρώο για εγκλήματα που δεν συνδέονται με την τρομοκρατία και πρόσθεσε ότι αντιμετωπίζει σοβαρά διανοητικά προβλήματα.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες του BBC και άλλων μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο συλληφθείς ήταν αιτών ασύλου και έχει καταδικαστεί για βία, γεγονός που σημαίνει ότι με την ολοκλήρωση της ποινής θα μπορούσε να έχει απελαθεί.

Η έρευνα συνεχίζεται, ενώ η αστυνομία έχει πάρει καταθέσεις από τουλάχιστον 40 αυτόπτες μάρτυρες, ενώ πραγματοποίησε έφοδο στο σπίτι του συλληφθέντος στο Ρέντινγκ.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top