Ρέντινγκ: Τρομοκρατική ενέργεια η επίθεση με μαχαίρι - Τρεις νεκροί

Συνελήφθη ο 25χρονος δράστης

Η βρετανική αστυνομία χαρακτήρισε πριν από λίγο τρομοκρατική ενέργεια την χθεσινή επίθεση με μαχαίρι στο Ρέντινγκ, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι και τρεις ακόμη τραυματίστηκαν σοβαρά. Το περιστατικό συνέβη το βράδυ του Σαββάτου, όταν ένας άνδρας άρχισε να μαχαιρώνει κόσμο, που βρισκόταν σε ένα πάρκο στην νότια βρετανική πόλη Ρέντινγκ. 

«Το συμβάν δεν αντιμετωπίζεται επί του παρόντος ως τρομοκρατικό, ωστόσο οι αξιωματικοί αφήνουν ανοιχτά τα ενδεχόμενα ως προς τα κίνητρα για το συμβάν και οι έρευνες υποστηρίζονται από συναδέλφους της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας», δήλωσε ο αρχηγός διευθυντής, Ιαν Χάντερ. 

Ένας 25χρονος άνδρας από το Ρέντινγκ συνελήφθη στο σημείο και κρατείται ως ύποπτος δολοφονίας.

Βρετανία: Τουριστική «αερογέφυρα» προς Ελλάδα από τις 4 Ιουλίου

Ένας αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στην εφημερίδα Mirror είπε ότι ο δράστης με το μαχαίρι «φώναζε ακατανόητες λέξεις», πριν μαχαιρώσει ανθρώπους, που είχαν συγκεντρωθεί στο πάρκο.

Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Πρίτι Πατέλ δήλωσε έντονα ανήσυχη στο άκουσμα της είδησης για το συμβάν. 

Ο Ματ Ρόντα, βουλευτής που εκπροσωπεί το Ρέντινγκ δήλωσε ότι το πάρκο, που βρίσκεται σε μια ιστορική περιοχή της πόλης, είναι συνήθως γεμάτο από κόσμο τα βράδια του Σαββάτου.

«Το πάρκο χρησιμοποιείται από ανθρώπους που κάθονται και συναντιούνται με φίλους και προφανώς τη στιγμή εκείνη κόσμος ήταν εκεί, κρατώντας κοινωνικές αποστάσεις, κουβεντιάζοντας με φίλους», δήλωσε ο Ρόντα στο Sky News.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top