Φαρμακευτική εταιρία: Έως τον Οκτώβριο έτοιμο το εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Υπεγράφη και συμφωνία για την παραγωγή του εμβολίου

Ένα βήμα πιο κοντά σε εμβόλιο κατά του κορωνοϊού υποστηρίζει ότι βρίσκεται φαρμακευτική εταιρεία. Η Astrazeneca υπέγραψε μάλιστα σύμβαση με τέσσερις ευρωπαϊκές δυνάμεις για προπαραγγελία εκατοντάδων εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου που αναπτύσσεται, το οποίο όπως υποστηρίζει θα είναι σε θέση να το προμηθεύσει στην Ευρώπη ήδη από τον ερχόμενο Οκτώβριο. 

Κορωνοϊός: Πέντε πειραματικά εμβόλια σε εξέλιξη... με προοπτικές

Ο διευθυντων συμβουλος της AstraZeneca Πασκαλ Σοριώ ανέφερε: «Έχουμε ξεκινήσει την εκβιομηχάνιση παράλληλα με τις κλινικές δοκιμές. Προφανώς αυτό είναι ρίσκο, ενέχει μεγάλο οικονομικό κίνδυνο. Αλλά είναι ο μόνος τρόπος να είμαστε έτοιμοι να χορηγήσουμε το εμβόλιο τον Οκτώβριο εάν τα κλινικά αποτελέσματα είναι θετικά. Θα έχουμε έτσι δεκάδες εκατομμύρια δόσεις έτοιμες να παραδοθούν ακόμα και φέτος στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο».

Κορωνοϊός: Μαζικό εμβολιασμό ετοιμάζει η Ρωσία το φθινόπωρο

Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Ολλανδία είναι οι τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες που έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους σε μια προσπάθεια να επιταχύνουν την έρευνα και την παραγωγή, ενώ καλούνται και άλλες χώρες της ΕΕ να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. Ωστόσο ορισμένοι επιστήμονες δεν είναι τόσο αισιόδοξοι και κρατάνε επιφυλάξεις.

Εταιρία υπέγραψε συμφωνία για την παραγωγή του εμβολίου

Στο μεταξύ σήμερα, η Cobra Biologics ανακοίνωσε σήμερα την υπογραφή συμφωνίας με την AstraZeneca για την παραγωγή του υποψήφιου εμβολίου της για την Covid-19, το οποίο βρίσκεται σε προχωρημένη φάση δοκιμών, με την προοπτική οι πρώτες παραδόσεις στη Βρετανία να γίνουν τον Σεπτέμβριο.

Η Cobra Biologics είναι μία από τις εταιρείες που εργάζονται για την παραγωγή του εμβολίου, το οποίο αρχικά αναπτύχθηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Το εμβόλιο, το οποίο είναι πλέον γνωστό ως AZD1222, αφού η AstraZeneca ξεκίνησε την συνεργασία της με το βρετανικό πανεπιστήμιο για την ανάπτυξη, την παραγωγή και την διανομή του υποψήφιου εμβολίου.

Τον Μάιο, ο εκτελεστικός διευθυντής της Cobra Biologics δήλωσε ότι η εταιρεία θα μπορούσε να έχει ικανότητα παραγωγής 1 εκατομμυρίου δόσεων μηνιαίως και ότι έχει ρόλο να διαδραματίσει στην παραγωγή του μετά την συμφωνία της AstraZeneca με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top