Κορωνοϊός: Πέντε πειραματικά εμβόλια σε εξέλιξη... με προοπτικές

Στη μάχη για την ανακάλυψη του «όπλου» κατά της Covid η Κίνα

Σε συνέντευξη τύπου στο Πεκίνο, ο υφυπουργός Υγείας της Κίνας ενημέρωσε ότι  η «φάση 2» των κλινικών δοκιμών θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούλιο- βίντεο Reuters

«Καλή πρόοδος» σημειώνεται από πέντε πειραματικά εμβόλια για την Covid-19, που έχουν ήδη δοκιμαστεί σε ανθρώπους στην Κίνα.

Κορωνοϊός: Ιταλοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι έχουν το πρώτο εμβόλιο

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Ζενγκ Γισίν: «Στο σύνολό τους, η πρόοδος είναι καλή» χάρη στη συνεργασία μεταξύ υπηρεσιών υγείας, νοσοκομείων και ερευνητικών ινστιτούτων και πρόσθεσε ότι «συνολικά εμβολιάστηκαν 2.575 εθελοντές στο πλαίσιο διαφόρων προγραμμάτων και δεν αναφέρθηκε καμία σημαντική παρενέργεια».

Κορωνοϊός: Ελπίδες για νέο φάρμακο που «πολεμά» τον ιό

Ο Ζενγκ δεν προσδιόρισε πότε θα μπορούσε να ξεκινήσει η εμπορική χρήση ενός πιθανού εμβολίου, σημειώνοντας μόνο ότι η «φάση 2» όλων των κλινικών δοκιμών που είναι σε εξέλιξη αυτό το διάστημα θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούλιο.

Η Στρατιωτική Ακαδημία Ιατρικών Επιστημών του κινεζικού στρατού, σε συνεργασία με την εταιρεία CanSino Bio, εργάζεται για ένα εμβόλιο στο οποίο χρησιμοποιείται ένας αδενοϊός ως φορέας του παθογόνου. Τα άλλα τέσσερα προγράμματα αφορούν πιο «κλασικά» εμβόλια, τα οποία περιέχουν μια εξασθενημένη εκδοχή του παθογόνου, δηλαδή του κορωνοϊού SARS-CoV-2, το οποίο χορηγείται ώστε να ξεκινήσει η ανοσοαπόκριση στον ασθενή.

Ο υφυπουργός είπε ότι οι αρχές μπορεί να δώσουν τον Ιούνιο το πράσινο φως για να γίνουν και άλλες δοκιμές σε ανθρώπους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top