Κορωνοϊός: Ιταλοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι έχουν το πρώτο εμβόλιο

Σκοπεύουν να προχωρήσουν σε δοκιμές σε ανθρώπους το φθινόπωρο

Μήνυμα αισιοδοξίας έρχεται από την πληγείσα Ιταλία σχετικά με την ανάπτυξη του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, καθώς όπως υποστηρίζουν Ιταλοί ερευνητές το εμβόλιο που παράγουν θα είναι το πρώτο στον κόσμο που εξουδετερώνει τον ιό.

Πλάσμα αίματος: Θετικά τα αποτελέσματα της θεραπείας στην Ιταλία

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα σχέδιά τους αποκάλυψαν Ιταλοί ερευνητές οι οποίοι σκοπεύουν να προχωρήσουν σε δοκιμές σε ανθρώπους κατά το φθινόπωρο. Οι επιστήμονες της εταιρείας ιατρικών ερευνών, Takis Biotech, με έδρα τη Ρώμη, χορήγησαν το εμβόλιο σε ποντίκια και πήραν τα αντισώματα που παρήχθησαν.

Covid-19: Ποιες χώρες θα λάβουν πρώτες το πολυπόθητο εμβόλιο;

Όπως υποστηρίζουν, ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία ανοσίας κρίνονται τα αντισώματα, ενώ από τα προκαταρκτικά αποτελέσματα εργαστηριακών δοκιμών φάνηκε ότι τα αντισώματα που δημιουργήθηκαν από τις δοκιμές στα ποντίκια ήταν ικανά να σταματήσουν τη μόλυνση των ανθρώπινων κυττάρων από τον κορωνοϊό.

Κορωνοϊός: Ελπίδες για νέο φάρμακο που «πολεμά» τον ιό

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας βιοτεχνολογίας Takis, Λουίτζι Ορίτσιο, αποκάλυψε ότι η ιταλική επιστημονική ομάδα σχεδιάζει να ξεκινήσει δοκιμές το φθινόπωρο, ενώ η ιατρική κοινότητα αγωνίζεται να σταματήσει την πανδημία.

«Από όσο γνωρίζουμε, είμαστε οι πρώτοι στον κόσμο που έχουμε αποτελέσματα για την εξουδετέρωση του κορωνοϊού με εμβόλιο», τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος. 

Η μέθοδος δοκιμής του εμβολίου στα ποντίκια περιελάμβανε την εισαγωγή μικρής ποσότητας κλωνοποιημένου γενετικού κώδικα από τον ιό στο σώμα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top