Κορωνοϊός: Μαζικό εμβολιασμό ετοιμάζει η Ρωσία το φθινόπωρο

Θα πραγματοποιηθεί αν οι κλινικές δοκιμές είναι επιτυχείς

Χαλαρώνει σταδιακά το lockdown στη Μόσχα / Reuters

Μαζικό εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού ετοιμάζει η Ρωσία σε περίπτωση που οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου στεφθούν με επιτυχία, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, Ντμίτρι Τσερνισένκο. Η δράση αυτή αναμένεται να ξεκινήσει φέτος το φθινόπωρο. 

«Η ανάπτυξη του εμβολίου γίνεται με ταχείς ρυθμούς, ήδη αναμένουμε τα αποτελέσματα και οι ειδικοί λένε ότι σε περίπτωση επιτυχίας, το φθινόπωρο θα μπορέσει ήδη να ξεκινήσει ο μαζικός εμβολιασμός. Αλλά προς το παρόν όλοι μας πρέπει να μάθουμε να ζούμε λαμβάνοντας υπ όψιν τους κινδύνους εκείνους που φέρει η λοίμωξη», δήλωσε ο Τσερνισένκο.

Ρωσία: Μωρό γεννήθηκε με κορωνοϊό από θετική μητέρα

Νωρίτερα η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκολίκοβα μιλώντας στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας ανακοίνωσε ότι στη Ρωσία αυτή τη στιγμή αναπτύσσονται 47 εμβόλια κατά του κορωνοϊού σε 14 προγράμματα.

Στην Αγία Πετρούπολη οι επιστήμονες του Επιστημονικού Ερευνητικού Ινστιτούτου γρίπης Σμορόντιντσεφ αναπτύσσουν εμβόλιο κατά του κορωνοϊού στη βάση του ιού της γρίπης.

Ρωσία: Θετικός στον κορωνοϊό και ο εκπρόσωπος Tύπου του Πούτιν

Σύμφωνα με τους επιστήμονες , η εξασθενημένη εκδοχή του ιού θα χρησιμοποιηθεί ως φορέας για να μεταφέρει τις πρωτεΐνες του κορωνοϊού στα κύτταρα, ώστε να προκαλέσει την αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος και να εξασφαλίσει την προστασία από την νόσο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top