Re-open EU: Όλα για την επανέναρξη του τουρισμού σε πραγματικό χρόνο

Η διαδικτυακή πλατφόρμα που εγκαινίασε η Κομισιόν

Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος

Την ψηφιακή εφαρμογή “Re-open EU”, μια διαδικτυακή πλατφόρμα που θα παρέχει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τα σύνορα και τα διαθέσιμα μέσα μεταφοράς και τουριστικές υπηρεσίες στα κράτη μέλη, εγκαινίασε σήμερα η Κομισιόν

Κορωνοϊός: Ανοίγουν από σήμερα τα σύνορά τους οι ευρωπαϊκές χώρες

Η πλατφόρμα θα περιλαμβάνει πρακτικές πληροφορίες που παρέχονται από τα κράτη μέλη σχετικά με τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, τα μέτρα δημόσιας υγείας και ασφάλειας, όπως για τη φυσική απόσταση, καθώς και άλλες χρήσιμες πληροφορίες επί των εθνικών τουριστικών υπηρεσιών. Σύμφωνα με την Κομισιόν, αυτό θα επιτρέψει στους Ευρωπαίους να λάβουν υπεύθυνες και καλά ενημερωμένες αποφάσεις καθώς προγραμματίζουν τις διακοπές και τα ταξίδια τους κατά τη διάρκεια αυτού του καλοκαιριού και μετά.

Η πλατφόρμα Re-open της ΕΕ αποτελεί μέρος του πακέτου της Κομισιόν για τον τουρισμό και τις μεταφορές της 13ης Μαΐου 2020, για να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη μεταξύ των ταξιδιωτών στην ΕΕ και να βοηθήσει τον ευρωπαϊκό τουρισμό να ξαναρχίσει με ασφάλεια, με τις απαραίτητες προφυλάξεις για την υγεία. 

Ξεκίνησαν οι πτήσεις: Πώς θα γίνονται οι έλεγχοι - Οι νέοι κανόνες

Η νέα πλατφόρμα, η οποία συνοδεύεται επίσης από μια φιλική προς κινητά έκδοση, θα λειτουργεί ως βασικό σημείο αναφοράς για όποιον ταξιδεύει στην ΕΕ, καθώς συγκεντρώνει ενημερωμένες πληροφορίες και θα επιτρέψει στους χρήστες να περιηγηθούν σε συγκεκριμένες χώρες πληροφορίες, ενημερώσεις και συμβουλές για κάθε κράτος μέλος της ΕΕ μέσω ενός διαδραστικού χάρτη, στις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ.

Πληροφορίες και για τα καθεστώτα κουπονιών

Η πλατφόρμα περιλαμβάνει, επίσης, πληροφορίες σχετικά με τα καθεστώτα κουπονιών τύπου "patronage voucher schemes" που επιτρέπουν στους καταναλωτές να δείχνουν υποστήριξη για τα αγαπημένα τους ξενοδοχεία ή εστιατόρια, αγοράζοντας κουπόνια για μελλοντική διαμονή μόλις ανοίξουν ξανά, για να βοηθήσουν την ευρωπαϊκή βιομηχανία φιλοξενίας καθώς αρθούν οι περιορισμοί και ανοίγουν τα σύνορα.

Τα κουπόνια προσφοράς βοηθούν τις επιχειρήσεις να ξεπεράσουν τα εμπόδια ταμειακών ροών, με υπηρεσίες που παρέχονται αργότερα. Το ποσό που καταβάλλει ο πελάτης πηγαίνει απευθείας στον πάροχο υπηρεσιών. Με τη δημιουργία της ειδικής σελίδας, η Κομισιόν σκοπεύει να βοηθήσει να συνδέσει καλύτερα τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις και τους ενδιαφερόμενους πελάτες, ειδικά όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό.

Τέλος, η ψηφιακή πολιτιστική πλατφόρμα της Ευρώπης, η Europeana, λανσάρει το Discovering Europe, μια συλλογή έργων τέχνης και φωτογραφιών από μερικά από τα πιο εμβληματικά αξιοθέατα της Ευρώπης. Επιπλέον, θα δημιουργηθεί ένας αποκλειστικός τουριστικός κόμβος στο Europeana Pro για να βοηθήσει τους επαγγελματίες της πολιτιστικής κληρονομιάς να ανακαλύψουν πρωτοβουλίες που υποστηρίζουν τον τουρισμό σε ολόκληρη την ΕΕ.

Βρείτε εδώ την ηλεκτρονική διεύθυνση της πλατφόρμας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top