Κορωνοϊός: Ανακοινώσεις Τζόνσον - Αργεί η επιστροφή στην κανονικότητα

Δεν αίρεται άμεσα το lockdown - Ποιο είναι το σχεδιάγραμμα

Τα πρώτα προσεχτικά βήματα προς την χαλάρωση του lockdown στη Μεγάλη Βρετανία παρουσίασε απόψε με τηλεοπτικό του μήνυμα στους πολίτες ο Μπόρις Τζόνσον.

Κορωνοϊός: Η Ευρώπη χαλαρώνει με πολλή προσοχή τα μέτρα περιορισμού

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ένα αρχικό σχεδιάγραμμα με τα εξής κύρια σημεία:

  • Δεν μπορεί να υπάρξει άμεση άρση του lockdown, εφόσον δεν εκπληρώνονται όλες οι προϋποθέσεις που έχουν τεθεί για να αποφασιστεί κάτι τέτοιο, ωστόσο επιτρέπονται από την ερχόμενη εβδομάδα περισσότερες εξωτερικές δραστηριότητες, ακόμη και επιστροφή στην εργασία (μόνο για όσους δεν μπορούν να δουλέψουν από το σπίτι, όπως στον κατασκευαστικό τομέα).
  • Δεν αποκλείεται να ανοίξουν τμηματικά από τον Ιούνιο, καταστήματα, δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία, και από τον Ιούλιο κάποιοι χώροι εστίασης και τουρισμού.

«Παρ' όλο που σημειώσαμε πρόοδο στην εκπλήρωση κάποιων από τους όρους που θέσαμε, δεν τους εκπληρώσαμε σε καμία περίπτωση όλους, και συνεπώς, όχι, δεν είναι αυτή η στιγμή να λήξουμε το lockdown αυτή την εβδομάδα» είπε χαρακτηριστικά.

Μπόρις Τζόνσον: Σαν το Β' παγκόσμιο πόλεμο... η μάχη εναντίον του κορωνοϊού

Ανακοινώνοντας τις αρχικές αλλαγές είπε ότι πρώτο βήμα είναι η ενθάρρυνση να πάνε στην εργασία τους, μόνο όσοι δεν μπορούν να εργαστούν από το σπίτι. Όσοι έχουν τη δυνατότητα, θα συνεχίζουν να εργάζονται από το σπίτι, ενώ θα καθιερωθούν νέες οδηγίες στους εργοδότες ώστε οι χώροι εργασίας να γίνουν ασφαλείς από τον Covid-19. 

Επίσης, συστήνεται αποφυγή των μέσων μαζικής μεταφοράς, κατά το δυνατό, καθώς θα πρέπει να διατηρηθεί το μέτρο κοινωνικής απόστασης, επιλέγοντας περισσότερο το αυτοκίνητο, το ποδήλατο ή τα πόδια.

Αποκάλυψη Μπόρις Τζόνσον: Προετοιμάζονταν για τον θάνατό μου! 

Από την Τετάρτη, συμπλήρωσε, ενθαρρύνονται όλοι σε περισσότερες εξωτερικές δραστηριότητες, ηλιοθεραπεία σε κοντινά πάρκα, μετακίνηση με το αυτοκίνητο σε άλλους προορισμούς και αθλήματα μόνο με μέλη της οικογένειας.

Βρετανία: Αυτό το όνομα θα δώσει ο Μπόρις Τζόνσον στον νεογέννητο γιο του

Ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι καθημερινά θα επιτηρείται ο δείκτης αναπαραγωγής του ιού όπως και ο αριθμός των νέων περιστατικών, για να διαπιστώνεται η πρόοδος που σημειώνεται και μόνο τότε μαζί με την εκπλήρωση των πέντε κριτηρίων, τις επόμενες εβδομάδες και μήνες θα μπορέσει η κυβέρνηση να προχωρήσει σε νέες αποφάσεις για την χαλάρωση των περιορισμών και την άρση του lockdown.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top