Μπόρις Τζόνσον: Σαν το Β' παγκόσμιο πόλεμο... η μάχη εναντίον του κορωνοϊού

Τι έγραψε ο Βρετανός Πρωθυπουργός σε επιστολή του προς τους βετεράνους

Ο Βρετανός πρωθυπουργός στον τάφο του άγνωστου στρατιώτη στο Westminster Abbey στο Λονδίνο, πριν από την 75η επέτειο της νίκης που σηματοδότησε το τέλος του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου

Με τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο παραλλήλισε ο Μπόρις Τζόνσον τη νέα μάχη που δίνεται παγκοσμίως ενάντια στον κορωνοϊό, σε επιστολή του προς τους βετεράνους, ανήμερα τη επετείου της συνθηκολόγησης της ναζιστικής Γερμανίας. Και πώς να μην είναι; Αφού και ο ίδιος έδωσε γενναία μάχη με τον αόρατο εχθρό, τον οποίο είχε υποτιμήσει αρχικά, με μεγάλο αντίτιμο για τη χώρα του.

Κορωνοϊός-Βρετανία: Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοινώνει άρση μέτρων την Κυριακή

«Σε αυτή την επέτειο, εμπλεκόμαστε σε μια νέα μάχη εναντίον του κορωνοϊού η οποία απαιτεί το ίδιο πνεύμα εθνικής προσπάθειας που ενσαρκώσατε πριν από 75 χρόνια», τονίζει ο Τζόνσον στο κείμενο της επιστολής του προς τους συμπατριώτες του που πολέμησαν.

Αποκάλυψη Μπόρις Τζόνσον: Προετοιμάζονταν για τον θάνατό μου!  

Λόγω των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης που έχουν τεθεί σε εφαρμογή για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας, «δεν μπορούμε να σας αποδώσουμε τιμές με παρελάσεις και εορτασμούς στους δρόμους, όπως κάναμε στο παρελθόν. Οι συγγενείς σας υπάρχει κίνδυνος να μην μπορούν να σας επισκεφθούν, αλλά επιτρέψτε μας, υπερήφανοι συμπατριώτες, να είμαστε οι πρώτοι που θα σας εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας, τις ευχαριστίες μας από τα βάθη της καρδιάς μας, τον ιερό όρκο μας: θα σας θυμόμαστε πάντα» τόνισε ο επικεφαλής της κυβέρνησης και του κόμματος των Συντηρητικών.

Η βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ θα απευθυνθεί στους Βρετανούς με ομιλία της που θα μεταδοθεί από το BBC στις 21:00 τοπική ώρα (23:00 ώρα Ελλάδας), δηλαδή την ώρα που ο πατέρας της βασιλιάς Γεώργιος Στ΄ μίλησε στο ραδιόφωνο το 1945.

Η ανακοίνωση της Aπελευθέρωσης στις 8 Μαΐου 1945 από τον Ουίνστον Τσόρτσιλ στο Λονδίνο οδήγησε χιλιάδες Λονδρέζους στο West End της πόλης, οι οποίοι πανηγύριζαν αφού η πολυπόθητη ειρήνη είχε έρθει μετά από έξι χρόνια πολέμου. Μια μέρα αργότερα, στις 9 Μαΐου 1945, η Γερμανία παραδόθηκε στη Ρωσία αφού τελείωσε η μάχη για το Βερολίνο και ο πόλεμος στην Ευρώπη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top