Κορωνοϊός-Βρετανία: Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοινώνει άρση μέτρων την Κυριακή

Οι νεκροί στη χώρα άγγιξαν τους 30.000

Μπόρις Τζόνσον

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θα εκθέσει λεπτομερώς το σχέδιό της για τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού την Κυριακή.

Ρωσία: Δραματική αύξηση των κρουσμάτων- 10.000 νέα μέσα σε μία μέρα

Ο Μπόρις Τζόνσον εξέφρασε την ελπίδα τα μέτρα αυτά να μπορέσουν να τεθούν σε εφαρμογή μια ημέρα αργότερα, παρά το γεγονός πως πλέον η Βρετανία σημειώνει τον υψηλότερο αριθμό νεκρών από τον κορωνοϊό στην Ευρώπη.


Μπόρις Τζόνσον: Η εφαρμογή της χαλάρωσης των μέτρων τη Δευτέρα

«Φυσικά και θα ανακοινώσουμε τις λεπτομέρειες του σχεδίου μας την Κυριακή», ενημέρωσε ο Τζόνσον το κοινοβούλιο ερωτηθείς από τον ηγέτη των αντιπολιτευόμενων Εργατικών, Κιρ Στάρμερ, σχετικά με τους εργαζόμενους που επιστρέφουν στη δουλειά τους. «Η δεύτερη φάση θα είναι διαφορετική», σημείωνε νωρίτερα για το θέμα ο Βρετανός ΥΠΕΞ, Ντομινίκ Ραμπ, και πρόσθετε ότι: «Καθώς προχωράμε μπροστά θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι η επόμενη φάση είναι περισσότερο άνετη και βιώσιμη και εμποδίζει μία διαρκή ζημία στις δουλειές και στην καθημερινή ζωή». Ο υπουργός Εξωτερικών διευκρίνισε ότι η χώρα θα πρέπει να προσαρμοστεί σε νέους ασφαλείς τρόπους εργασίας, ταξιδιών, διάδρασης και καθημερινότητας.

Κορωνοϊός: Έρευνα δείχνει ότι υπήρξαν περισσότεροι «ασθενείς 0» στις χώρες

Ανακοινώσεις στη σκιά της παραίτησης του Βρετανού «Τσιόδρα»

Οι ανακοινώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού έρχονται μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε με τον Βρετανό λοιμωξιολόγο που έσπασε την καραντίνα για να δει την αγαπημένη του και στη συνέχεια παραιτήθηκε.

«Ο λόγος γι' αυτό (για την ανακοίνωση του σχεδίου την Κυριακή) είναι πολύ απλός, ότι θέλουμε να είμαστε βέβαιοι πως τα δεδομένα που διαθέτουμε θα στηρίζουν την ικανότητά μας να το πράξουμε, αλλά αυτά τα δεδομένα θα αλλάζουν συνέχεια μέσα στις επόμενες λίγες ημέρες» σημείωσε ο Μπόρις Τζόνσον για τα μέτρα χαλάρωσης της καραντίνας από τον κορωνοϊό. Αν θα είμαστε σε θέση, θέλουμε να ξεκινήσουμε την εφαρμογή κάποιων από αυτά τα μέτρα τη Δευτέρα», πρόσθεσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, ενώ οι θάνατοι από τον κορωνοϊό ξεπερνούν τους 30.000.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top