Κορωνοϊός: Σάλος στο Μιλάνο με νέους να πίνουν μπύρες στους δρόμους

Αψηφούν τις αποστάσεις και τα μέτρα προστασίας

Δείτε στο βίντεο του Reuters την κατάσταση που επικρατεί στην Ιταλία.

Εικόνες συνωστισμού και υπαίθρια πάρτι με μπύρες έχουν δημιουργήσει σάλο και ανησυχία στο Μιλάνο της Ιταλίας και συγκεκριμένα στην περιοχή Ναβίλι, όπου παραδοσιακά πολλοί νέοι βγαίνουν το βράδυ για φαγητό και ποτά, αψηφώντας τον φόβο για την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού και παρόλο που έχουν χάσει τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι.

Κορωνοϊός: Ιταλοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι έχουν το πρώτο εμβόλιο

Βάσει των αποφάσεων της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε, στη φάση αυτή επιτρέπεται μόνον η παράδοση φαγητών και ροφημάτων σε πακέτο και οι πελάτες πρέπει να τα καταναλώνουν στο σπίτι και σε καμία περίπτωση μπροστά από τα καταστήματα.Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, όμως, φωτογράφοι και οπερατέρ απαθανάτισαν με τον φακό τους νέους να κάθονται στα πεζούλια των Ναβίλι, χωρίς να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας, να πίνουν μαζί μπίρα ή να μιλούν σε παρέες, χωρίς να έχουν μάσκα.

Πλάσμα αίματος: Θετικά τα αποτελέσματα της θεραπείας στην Ιταλία

Μάλιστα, σε πολλά τους σχόλια στο διαδίκτυο, Ιταλοί πολίτες τονίζουν ότι με τον τρόπο αυτό, το Μιλάνο κινδυνεύει να μην βγει από τον εφιάλτη της πανδημίας και να ξαναζήσει δραματικές στιγμές.

Παράλληλα, η νομαρχία του Μπολτσάνο, στην βόρεια περιφέρεια ‘Άνω Αδίγη που βρίσκεται στα σύνορα με την Αυστρία, αποφάσισε να κάνει χρήση της ευρείας αυτονομίας που διαθέτει για να επισπεύσει την επαναλειτουργία των εμπορικών επιχειρήσεων.

Έναρξη της άρσης μέτρων

Το Σάββατο 9 Μαΐου αναμένεται να δοθεί πράσινο φως στη λιανική πώληση, ενώ από τη Δευτέρα θα ξαναλειτουργήσουν κανονικά τα καφέ, τα εστιατόρια, τα κομμωτήρια, αλλά και μουσεία και βιβλιοθήκες.

Από τις 25 Μαΐου, βάσει του χρονοδιαγράμματος αυτού, αναμένεται να ανοίξουν τα ξενοδοχεία της περιοχής του Μπολτσάνο.

Και άλλες περιφέρειες της Ιταλίας, όπως εκείνες του Βένετο και του Φριούλι, δηλώνουν «έτοιμες να ξανασηκώσουν ρολά» και ζητούν από την κυβέρνηση της Ρώμης να καταστήσει δυνατή την άμεση επαναλειτουργία ολόκληρου του εμπορικού και βιομηχανικού τομέα τους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top