ΗΠΑ: Πάνω από 70.000 οι νεκροί - 15 παιδιά νοσηλεύτηκαν με φλεγμονώδη νόσο

Μόνο 1 στα 50 τεστ βρέθηκε θετικό στην Ιταλία

Ξεπέρασαν τους 70.000 οι νεκροί από κορωνοϊό στις ΗΠΑ, με τον αριθμό των κρουσμάτων να φτάνει τo 1,19 εκατομμύριο, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι στην χώρα έχουν καταγράψει 70.115 θύματα και 1.192.119 κρούσματα, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Πρόβλεψη για πάνω από 100.000 νεκρούς έως τον Ιούνιο

Οι ΗΠΑ παραμένουν η χώρα όπου καταγράφεται μακράν ο υψηλότερος αριθμός θανάτων εξαιτίας της πανδημίας από οποιαδήποτε άλλη στον κόσμο. Πάνω από 3,6 εκατομμύρια κρούσματα της Covid-19 έχουν επιβεβαιωθεί παγκοσμίως και οι θάνατοι ξεπερνούν τις 253.000.

Την ίδια στιγμή, 15 παιδιά νοσηλεύτηκαν τις τελευταίες ημέρες σε νοσοκομεία της Νέας Υόρκης πάσχοντας από μια φλεγμονώδη νόσο που ενδέχεται να σχετίζεται με τον κορωνοϊό, δεκάδες κρούσματα της οποίας έχουν ήδη αναφερθεί σε άλλες περιοχές.

Οι μικροί ασθενείς νοσηλεύτηκαν από τις 17 Απριλίου μέχρι την 1η Μαΐου και ήταν ηλικίας από 2 μέχρι 15 ετών. Όλα τα παιδιά είχαν πυρετό και ορισμένα έφεραν δερματικά εξανθήματα, ή παρουσίαζαν κοιλιακό πόνο, εμετούς ή διάρροια, ανέφεραν οι υγειονομικές υπηρεσίες της πόλης. 

Οι μικροί ασθενείς έλαβαν θεραπεία που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και ασπιρίνη. Ευτυχώς, κανένα παιδί δεν πέθανε.

Ιταλία: Μείωση νέων κρουσμάτων, λιγότεροι ασθενείς στα νοσοκομεία

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 213.013. Οι νεκροί έφτασαν τους 29.315. Παράλληλα, 85.231 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν 211.938 και είχαν χάσει την ζωή τους 29.079 άνθρωποι ενώ 82.879 είχαν θεραπευθεί.

Το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 236 άνθρωποι και καταγράφηκαν 1.075 νέα κρούσματα. 2.352 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό. 1.427 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 16.270 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 80.770 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Άρση μέτρων: Έτσι επιστρέφουν στην κανονικότητα οι ευρωπαϊκές χώρες

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού το τελευταίο εικοσιτετράωρο παρουσιάζει μείωση, με 146 λιγότερα κρούσματα. Αυξάνεται, όμως, ο αριθμός των νεκρών. Έχασαν την ζωή τους 41 περισσότεροι άνθρωποι σε σχέση με την χθεσινή ημέρα. Οι δε ιαθέντες είναι 1.127 περισσότεροι σε σχέση με χθες. Οι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για τριακοστή δεύτερη ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται, όπως και οι συνολικές εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Όπως ανακοίνωσε η Ιταλική Πολιτική Προστασία, μόνον ένα στα πενήντα τεστ που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο, είναι θετικό στον ιό. Πρόκειται για τον χαμηλότερο αριθμό των τελευταίων επτά εβδομάδων.

Ισπανία: Μεταξύ των νέων κρουσμάτων, η μεγάλη πλειονότητα είναι νοσηλευτές

Η μεγάλη πλειονότητα των νέων κρουσμάτων της νόσου που κατέγραψε σήμερα η Ισπανία, σε διάστημα 24 ωρών, είναι νοσηλευτές: μια τάση που παρατηρείται εδώ και ημέρες σε μια χώρα, όπου η επιδημία συνεχίζει να επιβραδύνεται, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Βέλγιο: Στα 242 μειώθηκαν τα νέα κρούσματα κορωνοϊού

Μεταξύ των 867 νέων κρουσμάτων που επιβεβαιώθηκαν, το 73% (631) είναι επαγγελματίες υγείας στη χώρα, μία από τις πιο πληγείσες από την πανδημία με συνολικά 25.613 νεκρούς.

Η συγκεκριμένη τάση καταγράφεται εδώ και ημέρες. Από την 28η Απριλίου, το νοσηλευτικό προσωπικό αντιπροσωπεύει το 66% (με 5.587 κρούσματα) των περισσότερων από 8.500 νέα κρούσματα στη χώρα.

Συνολικά, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μέσω του μοριακού τεστ PCR και τεστ αντισωμάτων υπερέβη σήμερα τις 250.000, εκ των οποίων το 18% είναι νοσηλευτές (43.956).

Σε δύο νοσοκομεία της περιοχής της Μαδρίτης και της Καταλονίας, σχεδόν το 11% του προσωπικού προσβλήθηκε από τη νόσο.

Γαλλία-Covid-19: Στους 25.531 οι νεκροί, μειώνονται οι νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ

Άλλοι 330 νεκροί καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στη Γαλλία, όπως ανακοίνωσε απόψε η Γενική Διεύθυνση Υγείας της χώρας, λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει η άρση των μέτρων καραντίνας, εν μέσω ανησυχιών και αβεβαιότητας, κυρίως σε ό,τι αφορά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Συνολικά 25.531 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον ιό Covid-19 από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με αυτόν τον επίσημο απολογισμό. Η Γαλλία είναι μια από τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο στον κόσμο.

Η πίεση στις μονάδες εντατικής θεραπείας πάντως συνεχίζει να μειώνεται, καθώς το τελευταίο 24ωρο νοσηλεύτηκαν 266 λιγότεροι ασθενείς. Στις ΜΕΘ παραμένουν 3.430 ασθενείς με Covid-19, δηλαδή οι μισοί απ’ όσοι ήταν πριν από έναν μήνα.

ΠΟΥ: Πιθανόν ο «ασθενής 0» της Γαλλίας να εμφανίστηκε τον Δεκέμβριο

Την Δευτέρα, μετά από δυο μήνες καραντίνας, θα αρχίσει η διαδικασία επανεκκίνησης. Όμως η «κανονικότητα» δεν θα επιστρέψει αμέσως, αλλά θα χρειαστεί να περάσουν αρκετές εβδομάδες ακόμη.

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προειδοποίησε ότι ακόμη είναι «πολύ νωρίς» για να σχεδιάσουν οι Γάλλοι τις καλοκαιρινές διακοπές τους. «Θα ξέρουμε στις αρχές Ιουνίου», εκτίμησε σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτικό κανάλι. «Θα περιορίσουμε τις μεγάλες, διεθνείς μετακινήσεις, ίσως και κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών. Θα μείνουμε μεταξύ των Ευρωπαίων», είπε.

Στην πρώτη φάση της επανεκκίνησης, οι μετακινήσεις θα παραμείνουν περιορισμένες: θα επιτρέπεται στους κατοίκους να απομακρυνθούν το πολύ 100 χιλιόμετρα από το σπίτι τους.

Τα καταστήματα θα επαναλειτουργήσουν, όμως τα μπαρ, τα εστιατόρια, οι κινηματογράφοι, θα παραμείνουν κλειστά, όπως και οι οργανωμένες παραλίες. Τα περισσότερα φεστιβάλ έχουν ήδη ακυρωθεί ενώ δεν θα επιτρέπονται ούτε οι αθλητικές διοργανώσεις με τη συμμετοχή άνω των 5.000 θεατών.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top