Κορωνοϊός: Σχεδόν 25.000 νεκροί στις ΗΠΑ - Στην κορυφή της μαύρης λίστας

Στο μάτι του κυλώνα της κριτικής ο Τραμπ

Συγκλονίζει ο αριθμός των νεκρών από τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ, ο οποίος αγγίζει τις 25.000! Ο απολογισμός διπλασιάστηκε σε διάστημα μίας εβδομάδας, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters. Προκαλεί παγκόσμια εντύπωση το γεγονός ότι το ισχυρότερο σύστημα υγείας στο Δυτικό κόσμο κατέρρευσε.

Koρωνοϊός: 1.000 νεκρούς τη μέρα μετρούν οι ΗΠΑ!

Οι ΗΠΑ, η τρίτη πολυπληθέστερη χώρα παγκοσμίως, έχουν καταγράψει περισσότερους θανάτους από τη νόσο Covid-19 από οποιαδήποτε άλλη χώρα σε παγκόσμιο επίπεδο. Επιπλέον, μετρά σχεδόν 597.000 κρούσματα, τα τριπλάσια από οποιαδήποτε άλλη χώρα, με σχεδόν 2 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα παγκοσμίως. 

Εικόνες σοκ στη Νέα Υόρκη: Ομαδικοί τάφοι για τα θύματα του κορωνοϊού

Χθες, οι ΗΠΑ κατέγραψαν περίπου 1.500 νέους θανάτους, ένας αριθμός πολύ μικρότερος του απολογισμού της περασμένης εβδομάδας με τουλάχιστον 2.000 θανάτους κάθε 24 ώρες, σύμφωνα με το Reuters. 

Οι θάνατοι στις ΗΠΑ ξεπέρασαν τους 24.400 σήμερα, καταγράφοντας περίπου 1.500 νέους θανάτους κι ενώ απομένουν πολλές Πολιτείες που δεν έχουν ανακοινώσει τους νεκρούς τους. 

Μέχρι στιγμής, αυτήν την εβδομάδα, ο αριθμός των νεκρών καταγράφει κατά μέσο όρο αύξηση 7% σε ημερήσια βάση έναντι 14% την περασμένη εβδομάδα και 30% πολλές ημέρες του Μαρτίου, βάσει της καταμέτρησης του διεθνούς πρακτορείου ειδήσεων. 

Τα κρούσματα αυτήν την εβδομάδα έχουν αυξηθεί κατά μέσο όρο 5% σε ημερήσια βάση σε σύγκριση με 7,8% την περασμένη εβδομάδα και 30% σε ημερήσια βάση τον Μάρτιο.

Στο μάτι του κυλώνα της κριτικής ο Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα της κριτικής αλλά εκείνος ρίχνει όλη την ευθύνη στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ο διάλογος του Αμερικανού Προέδρου με δημοσιογράφο του CBS:

Δημοσιογράφος CBS: «Πήρατε κάποιο χρόνο, δεν τον χρησιμοποιήσατε για να φτιάξετε νοσοκομεία, δεν τον χρησιμοποιήσατε για να αυξήσετε τα τεστ»

Τραμπ: «Είστε τόσο αισχρή, τόσο αισχρή με τον τρόπο που το λέτε αυτό»

Δημοσιογράφος CBS : «Τι κάνατε ολόκληρο το Φεβρουάριο με το χρόνο που πήρατε με την ταξιδιωτική απαγόρευση;»

Τραμπ: «Πολλά. κοιτάξτε. Ξέρετε ότι λέτε ψέματα, το ξέρετε. Όλο το δίκτυό σας, ο τρόπος που το καλύπτετε είναι ψευδής».

Θετικός στον κορωνοϊό ο Τζορτζ Στεφανόπουλος

Θετικός στον κορωνοϊό αν και ασυμπτωματικός βρέθηκε και ο Ελληνοαμερικανός δημοσιογράφος, Τζορτζ Στεφανόπουλος. Με μήνυμά του στο facebook ανακοίνωσε ότι νοσεί από κορωνοϊό και ο Έλληνας δημοσιογράφος στη Νέα Υόρκη Δημήτρης Φιλιππίδης.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top