Μπόρις Τζόνσον: Βελτιώνεται η υγεία του – Το τηλεφώνημα στη μνηστή του

Τι αναφέρουν οι γιατροί

Μέρα με τη μέρα βελτιώνεται η κατάσταση της υγείας του πρωθυπουργού της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος νοσεί από Covid-19 και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του St’ Thomas Hospital. Μάλιστα, φέρεται να είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την έγκυο μνηστή του, κάτι όμως που δεν επιβεβαιώνεται από το πρωθυπουργικό γραφείο. 

Μπόρις Τζόνσον: Αγωνιούν η έγκυος σύντροφός του και τα πέντε του παιδιά

Σύμφωνα με τη χθεσινή ενημέρωση για την κατάστασή της υγείας του, ο Μπόρις Τζόνσον παραμένει στην Εντατική, δεν είναι διασωληνωμένος και δεν έχει συμπτώματα πνευμονίας. 

Δεν είναι επίσης συνέχεια ξαπλωμένος, μιλάει κανονικά και αστειεύεται με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές. 

Παραμένει στην εντατική ο Τζόνσον: «Δεν είναι με αναπνευστήρα»

Ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού ανακοίνωσε επίσης πως η πρόοδός του είναι σταθερή κι έχει επαφές με όσους χρειάζεται, χωρίς να διευκρινιστεί ποιες είναι οι επαφές αυτές, κι αν σε αυτές συγκαταλέγεται η σύντροφός του, Κάρι Σίμοντς.

Με συμπτώματα κορωνοϊού και η έγκυος σύντροφος του Μπόρις Τζόνσον

Ωστόσο, οι θεράποντες ιατροί του, υπογραμμίζουν με έμφαση πως η ανάρρωση του Μπόρις Τζόνσον θα είναι μακρά και δύσκολη και πως θα χρειαστούν μήνες για να επιστρέψει πλήρως στα καθήκοντά του. 

Προς το παρόν χρέη πρωθυπουργού εκτελεί ο υπουργός Εξωτερικών Dominic Raab. Αρκετοί μάλιστα είναι εκείνοι που εκφράζουν φόβους για κενό εξουσίας, καθώς ο Raab δεν έχει όλες τις εξουσίες του Τζόνσον. 

Παρά τα καλά νέα για τον Βρετανό πρωθυπουργό, κορυφαίος καθηγητής ιατρικής προειδοποίησε ότι θα χρειαστεί μήνες για να επιστρέψει πλήρως στα καθήκοντά του.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top