Κίνα: Μόνο ένα νέο κρούσμα κορωνοϊού στην επαρχεία Χουμπέι!

Λιγότεροι από 100 νέοι ασθενείς στη Νότια Κορέα

Ασθενείς παίρνουν εξιτήριο από νοσοκομείο της Ουχάν στην Κίνα / Reuters

Ενθαρρυντική είναι η ανακοίνωση που έκαναν η επαρχιακή Επιτροπή Υγείας και η Εθνική Επιτροπή Υγείας για την επαρχία Χουμπέι, η οποία μετά από πολλές εβδομάδες, έχει μόνο ένα νέο κρούσμα κορωνοϊού.

Γαλλία: Έρχονται πρόστιμα σε όσους μετακινούνται άσκοπα στη χώρα

Ως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, στην επαρχία Χουμπέι δεν είχαν καταγραφεί πλην της πρωτεύουσάς της, της Ουχάν, νέα κρούσματα για 12 συναπτές ημέρες.

Παρόλα αυτά, το σύνολο των νέων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά συνολικά 21 στην ηπειρωτική Κίνα, καθώς αφίχθησαν από το εξωτερικό 20 άνθρωποι που έχουν μολυνθεί από τον ιό.

Κατά την Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας, ο αριθμός των ασθενών που υπέκυψαν ανήλθε σε 13 τη Δευτέρα, ενώ ο συνολικός απολογισμός της ασθένειας COVID-19 ανήλθε σε 3.226 νεκρούς. Οι 12 από τους θανάτους καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι και οι 11 στην Ουχάν.

Λιγότερα από 100 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα για 3η ημέρα στη Ν. Κορέα 

Οι υγειονομικές υπηρεσίες της Νότιας Κορέας κατέγραψαν 84 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού, λιγότερα από 100 για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, γεγονός που «γεννά ελπίδες» ότι στη χώρα της Ασίας που έχει χτυπηθεί πιο βαριά από κάθε άλλη πλην Κίνας η εξάπλωση της νόσου COVID-19 ενδέχεται να επιβραδύνεται.

Κορωνοϊός: Για κάθε ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα πιθανόν να υπάρχουν άλλα δέκα

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που ανακοινώθηκε την Τρίτη είναι θεαματικά χαμηλότερος από την κορύφωση του ξεσπάσματος (909 κρούσματα την 29η Φεβρουαρίου) και αύξησε το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί σε 8.320, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν από τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC).

Ο απολογισμός των θυμάτων αυξήθηκε κατά δύο στους 81 νεκρούς, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Άλλοι 264 ασθενείς αποθεραπεύτηκαν και έλαβαν εξιτήριο από τα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονταν, κάτι που αυξάνει το σύνολο των ασθενών που ιάθηκαν σε 1.401, κατά την ανακοίνωση των KCDC.

Δεκάδες νέα κρούσματα σε Ταϊλάνδη και Καμπότζη

Οι αρχές της Ταϊλάνδης κατέγραψαν 30 νέα κρούσματα του κορωνοϊού την Τρίτη, γεγονός που αύξησε σε 177 τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί.

Ένδεκα από τα νέα κρούσματα συνδέονται με αγώνα πυγμαχίας που προσέλκυσε μεγάλο πλήθος θεατών, πολλοί εκ των οποίων ήταν φορείς του SARS-CoV-2, ενώ αρκετά άλλα εντοπίστηκαν μεταξύ ανθρώπων που έρχονται συχνά σε επαφή με ξένους.

Τα περισσότερα κρούσματα, το 70 ως 80% του συνόλου, έχουν καταγραφεί στην Μπανγκόκ, σύμφωνα με αξιωματούχο. Η χώρα έχει καταγράψει έναν θάνατο, ενώ 41 ασθενείς έχουν θεραπευτεί και επιστρέψει στα σπίτια τους.

Η κυβέρνηση της Καμπότζης ανακοίνωσε πως κατέγραφε 12 νέα κρούσματα, γεγονός που διπλασίασε το σύνολο στα 24, εκ των οποίων 11 ασθενείς είχαν επισκεφθεί τέμενος στη Μαλαισία, διευκρίνισε με ανακοίνωση που δημοσιοποίησε το υπουργείο Υγείας.

 

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top