Γαλλία: Έρχονται πρόστιμα σε όσους μετακινούνται άσκοπα στη χώρα

Γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία κλείνει τα εργοστάσιά της στην Ευρώπη

Άλλους 21 θανάτους μέτρησε η Γαλλία το τελευταίο 24ωρο, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έφτασαν τα 6.633, δηλαδή 1.210 περισσότερα από χθες, Δευτέρα. 

Το Παρίσι προετοιμάζεται για καραντίνα, όμοια με αυτή της Ιταλίας καθώς πολλά στρατιωτικά οχήματα διέσχισαν την πόλη Charenton στα προάστια του Παρισιού.

Γαλλία-κορωνοϊός: Κλείνει καταστήματα, εστιατόρια και χώρους ψυχαγωγίας!

Ο Γάλλος υπουργός Υγείας ζήτησε απο τους πολίτες να μην έρχονται σε επαφή με περισσότερα απο πέντε άτομα ημερησίως. Από την άλλη, ο υπουργός Εσωτερικών ανήγγειλε ότι από το μεσημέρι της Τρίτης θα απαιτείται υπεύθυνη δήλωση για πεζούς και οδηγούς αυτοκινήτων ώστε να δικαιολογούν τη μετακίνηση τους.

Παράλληλα, 100.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες θα περιπολούν σε ολόκληρη τη χώρα για να κάνουν τους απαραίτητους ελέγχους και να επιβάλλουν πρόστιμα στους παραβάτες. Τα άτομα που δεν θα μπορούν να δικαιολογήσουν τη μετακίνηση τους θα πληρώνουν πρόστιμο 38 ευρώ. Το πρόστιμο θα αυξηθεί στη συνέχεια στα 135 ευρώ.

Ενισχύονται οι έλεγχοι στα σύνορα της Γαλλίας με τις γειτονικές χώρες, ενώ θα απαγορεύεται η είσοδος σε όσους δεν έχουν σοβαρό λόγο εισόδου στη χώρα.

Όπως επεσήμανε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, μέσω τηλεοπτικού διαγγέλματος, επιτάσσονται ξενοδοχεία και ταξί για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, ενώ αναβάλλεται ο δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών. 

Κορωνοϊός: Θα κηρυχθεί η Γαλλία σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης;

«Γνωρίζω ότι αυτό που σας ζητάω είναι χωρίς προηγούμενο, όμως οι συνθήκες το απαιτούν. Βρισκόμαστε σε πόλεμο», υπογράμμισε ο Μακρόν.

Την ίδια ώρα, η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία «Peugeot» αποφάσισε να κλείσει σταδιακά όλα της τα εργοστάσια στην Ευρώπη. 

 

Ρεπορτάζ: Μαρία Δεναξά 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top