Κορωνοϊός: Θα κηρυχθεί η Γαλλία σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης;

Ξεκινούν δοκιμές με 4 διαφορετικές θεραπείες για τον ιό

Εργαζόμενος στη Disneyland βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό / Reuters 

Η Γαλλία, η δεύτερη μεγαλύτερη εστία κορωνοϊού στην Ευρώπη, προετοιμάζεται για μια πρωτόγνωρη κατάσταση, καθώς την Τετάρτη καταγράφηκε ραγδαία έξαρση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τη Journal du Dimanche, o Mακρόν εξετάζει αναβολή των δημοτικών εκλογών και μάλιστα ενδέχεται να ανακοινωθεί στο αποψινό του διαγγελμα όπως και να κηρύξει τη Γαλλία σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης με την εφαρμογή του άρθρου 16 του γαλλικού Συντάγματος, το οποίο δίνει έκτακτες εξουσίες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Η γαλλική κυβέρνηση αποφάσισε να παίρνει μέτρα κατά περίπτωση, στις περιοχές που χαρακτηρίζονται ως εστίες μετάδοσης. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, ο επιβεβαιωμένος αριθμός ασθενών ανέρχεται στους 2.281 (+497 μέσα σε μια ημέρα) και 15 επιπλέον νεκροί.

Την ίδια στιγμή, τα γαλλοϊταλικά σύνορα έκλεισαν και διεξάγονται αυστηρότατοι έλεγχοι. Τα περάσματα στην Ιταλία γίνονται υπό αυστηρούς όρους και μόνο για επαγγελματικούς ή οικογενειακούς λόγους μπορεί να μπει κάποιος στη χώρα. 

Ξεκινούν δοκιμές με τέσσερις διαφορετικές θεραπείες για τον κορωνοϊό

Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε την έναρξη κλινικών δοκιμών αποτελεσματικότητας τεσσάρων διαφορετικών θεραπειών κατά του νέου κορωνοϊού.

Οι δοκιμές αναμένονται να ξεκινήσουν αυτή την εβδομάδα ή στις αρχές της επόμενης και θα γίνουν σε 3.200 ευρωπαίους ασθενείς, 800 εκ των οποίων θα είναι Γάλλοι που έχουν εκδηλώσει σοβαρή συμπτωματολογία.

Κορωνοϊός: Σε μηχανική υποστήριξη μέλος της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης

Την ανακοίνωση έκανε ο καθηγητής Yazdan Yazdanpanah, επικεφαλής του τμήματος μολυσματικών ασθενειών στο νοσοκομείο Bichat στο Παρίσι.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top