Ισπανία: «Άγγιξε»​​​​​​​ τα 1.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού μέσα σε 24 ώρες!

Παρατείνεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα;

Τεράστια αύξηση παρουσίασαν τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ισπανία, καθώς μόνο το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν σχεδόν 1.000 νέα. 

Την ίδια στιγμή, οι θάνατοι από τον ιό ανέβηκαν στους 297 από τους 288 που καταγράφηκαν την Κυριακή. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σε 8.744, όπως ανακοίνωσε ο Φερνάντο Σιμόν, αξιωματούχος του εθνικού κέντρου υγειονομικού συναγερμού.

Θετική στον κορωνοϊό η σύζυγος του Ισπανού πρωθυπουργού

Ωστόσο, αυτή η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων σηματοδοτεί μια επιβράδυνση, καθώς από το Σάββατο μέχρι την Κυριακή είχαν καταγραφεί 2.000 νέα κρούσματα.

Περίπου 100 επιπλέον νεκροί είχαν εξάλλου καταγραφεί από το Σάββατο μέχρι την Κυριακή.

Η Ισπανία κήρυξε κατάσταση συναγερμού και έχει τεθεί σε αποκλεισμό, ενώ 46 εκατομμύρια των κατοίκων της δεν έχουν δικαίωμα να βγαίνουν μόνοι από τα σπίτια τους παρά μόνο για λόγους ανάγκης.

Παρατείνεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα;

Ισπανοί υπουργοί δήλωσαν τη Δευτέρα πως η κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας του κορωνοϊού, που είχε αποτέλεσμα να κλείσει μεγάλο μέρος της χώρας, μπορεί να χρειασθεί να επεκταθεί πέρα από μια αρχική περίοδο 15 ημερών και πως η κυβέρνηση εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να κλείσει τα σύνορα.

«Προφανώς θα πρέπει να επεκτείνουμε αυτή την κατάσταση... σε 15 ημέρες δεν νομίζω ότι θα είμαστε σε θέση να κερδίσουμε αυτή τη μάχη», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορώ,ν Χοσέ Λουίς Αμπάλος στον ραδιοφωνικό σταθμό RNE.

Η Ισπανία είναι η δεύτερη περισσότερο πληγείσα χώρα στην Ευρώπη από το ξέσπασμα του κορωνοϊού μετά την Ιταλία.

Ισπανία-κορωνοϊός: Σε 24 ώρες πάνω από 2000 νέα κρούσματα και 100 θάνατοι

Η κυβέρνηση έχει λάβει εκτεταμένα μέτρα περιλαμβανομένης της χρήσης μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) προκειμένου να στείλει δημόσια μηνύματα που καλούν τον κόσμο να πάει σπίτι του, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει κλείσει τα σύνορα, καθώς έχει μεν αναστείλει τη διέλευση τουριστών στα σύνορά της με την Πορτογαλία, αλλά επιτρέπει στους εργαζομένους να περάσουν.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εσωτερικών Φερνάντο Γκράντε- Μαρλάσκα δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Cadena Ser πως το κλείσιμο των συνόρων της Ισπανίας είναι ανάμεσα στις επιλογές που εξετάζονται.

«Είναι μια πιθανότητα, βέβαια, είναι μια πραγματική επιλογή για να καταπολεμήσουμε την εξάπλωση του ιού» είπε χαρακτηριστικά.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top