Θετική στον κορωνοϊό η σύζυγος του Ισπανού πρωθυπουργού

Σε καραντίνα ολόκληρη η χώρα

Η Μπεγόνια Γκόμεθ, η σύζυγος του πρωθυπουργού της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, επιβεβαιώθηκε ότι έχει μολυνθεί από τον κορωνοϊό, όπως ανακοίνωσαν αργά το βράδυ του Σαββάτου οι υπηρεσίες του επικεφαλής της κυβέρνησης.

Τόσο η Γκόμεθ, όσο και ο Σάντσεθ «είναι καλά», «βρίσκονται και οι δύο στη Μονκλόα», την κατοικία του επικεφαλής της κυβέρνησης, και «εφαρμόζουν τα προληπτικά μέτρα που έχουν οριστεί από τις υγειονομικές αρχές».

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας ανακοίνωσε χθες την εφαρμογή περιοριστικών μέτρων στο πλαίσιο κατάστασης έκτακτης ανάγκης για τον έλεγχο της εξάπλωσης της επιδημίας Covid-19, λέγοντας ότι η κρίση του κορωνοϊού απαιτεί «εξαιρετικού χαρακτήρα αποφάσεις».

Ο Ισπανός πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ότι η κυβέρνηση θα συμφωνήσει στην λήψη οικονομικών μέτρων προς βοήθεια των εργαζομένων και των επιχειρήσεων, καθώς και μέτρων που θα διασφαλίσουν ρευστότητα για τις επιχειρήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό η ισπανική κυβέρνηση θα θέσει τη χώρα υπό περιορισμό από τη Δευτέρα. 

Όλοι οι Ισπανοί θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους και να βγαίνουν μονάχα για να αγοράσουν φαγητό, να πάνε στο φαρμακείο, στο νοσοκομείο ή στη δουλειά και σε έκτακτες περιπτώσεις.

Επιπλέον, τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα περιοριστούν προκειμένου να μεταφέρουν λιγότερους επιβάτες, τα δρομολόγια, εντούτοις, δε θα ανασταλούν. 

Ο υπουργός Εσωτερικών θα ελέγχει όλες τις αστυνομικές δυνάμεις, περιλαμβανομένων των τοπικών και περιφερειακών, στο πλαίσιο της κήρυξης της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ένα διάστημα 15 ημερών. 

Τα υπουργεία Υγείας και Μεταφορών θα μπορούν να λαμβάνουν αποφάσεις για το σύνολο της χώρας, αναλαμβάνοντας ορισμένες εξουσίες από τις τοπικές και περιφερειακές αρχές. 

Βάσει του προσχεδίου, τα μέτρα περιορισμού τίθενται σε ισχύ από τη Δευτέρα στις 08:00 το πρωί τοπική ώρα (09.00 ώρα Ελλάδας), ενώ όλα τα άλλα μέτρα θα εφαρμοστούν μόλις εκδοθεί το διάταγμα στην εφημερίδα της κυβέρνησης. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top