Τα fake news του Ερντογάν- Όργιο προπαγάνδας από τα φερέφωνά του

Bάζουν τους μετανάστες να λένε on camera ότι οι Έλληνες τους πήραν τα ρούχα

Η τουρκική μονταζιέρα κατασκευής Fake News  έχει πάρει φωτιά. Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί ως φερέφωνά του τους δημοσιογράφους για να δημιουργήσει κλίμα εναντίον της Ελλάδας, όπως θα βλέπετε στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου του Star, με τα κατασκευασμένα ρεπορτάζ των τουρκικών καναλιών.

Ο Ερντογάν δεν επιτρέπει στους μετανάστες να γυρίσουν στην Κωνσταντινούπολη

Τούρκος δημοσιογράφος δίνει ανταπόκριση από την παραμεθόριο σαν να βρίσκεται στην εμπόλεμη ζώνη της Συρίας. Εντελώς ξαφνικά την ώρα που λέει πώς η ελληνική αστυνομία τραυμάτισε μετανάστες, ο άνδρας που μέχρι εκείνη τη στιγμή έδειχνε να μην έχει τις αισθήσεις του ξαφνικά βήχει…

Ερντογάν: Οι Έλληνες μπορεί να ξαναχρειαστούν να δείξουμε έλεος!

Όταν τον πλησιάζει η κάμερα , ένας άλλος του κάνει στον αέρα μαλάξεις.

Υποψήφιος για όσκαρ ρεπόρτερ του Α Haber 

Όμως και ένας συγκεκριμένος ρεπόρτερ του Α Haber, ο Βεντάτ Σεζέρ, βάζει υποψηφιότητα για όσκαρ. Σε ένα άδειο χωράφι χωρίς να υπάρχει η υποψία έντασης εκείνος σπέρνει τον τρόμο χωρίς να υπάρχει πλάνο με πυροβολισμούς. 

«Πυροβολήθηκα! Πυροβολήθηκα! ‘Έλα .. Έλα .. Το κεφάλι σου. Φέρε το αυτοκίνητο» ακούγεται να λέει.

Ώρες αργότερα, μαζί με τον εικονολήπτη του εμφανίζονται ζωντανά στο δελτίο με σταγόνες αίματος να κυλούν δήθεν στα πρόσωπά τους. Όπως φαίνεται από το πρωί δεν τις σκούπισαν.

«Ξαφνικά είδαμε από μακριά στρατιώτες. Έστρεψαν τα όπλα τους προς τη μεριά μας και άρχισαν να ρίχνουν. Δεν ξέρουμε πού στόχευαν όμως ο εικονολήπτης μας έχει στο πρόσωπο του σημάδια από 6 σκάγια όπως κι εγώ έχω στο πρόσωπό μου κάποια σημάδια» περιγράφει. 

Τουρκική προπαγάνδα για νεκρούς μετανάστες στον Έβρο

Η τουρκική κρατική τηλεόραση παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διάδοση των fake news για να δημιουργήσει εντυπώσεις. Σε αυτό το βίντεο αγνώστου προελεύσεως υποστηρίζουν ότι βλέπετε τον πρώτο νεκρό μετανάστη από Έλληνες που τους πυροβολούν και τους ρίχνουν βόμβες στα σύνορα.

Μητσοτάκης: Χειραγωγημένα fake news για διαστρέβλωση της αλήθειας

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό να μπορούμε να εξηγούμε το δίκαιο των θέσεων μας και να αντιμετωπίζουμε, βέβαια, ένα καινούργιο φαινόμενο, που είναι τα χειραγωγημένα fake news από κράτη τα οποία επιδιώκουν συνειδητά να διαστρεβλώνουν την αλήθεια. Άρα και η σωστή ενημέρωση σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνο σε επίπεδο εκτελεστικής εξουσίας αλλά και σε επίπεδο νομοθετικής, έχει πολύ μεγάλη σημασία» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Χουριέτ: «Ο μετανάστης πυροβολήθηκε στην πλάτη από Έλληνα στρατιώτη και έπεσε νεκρός» 

«Ο μετανάστης πυροβολήθηκε στην πλάτη από Έλληνα στρατιώτη και έπεσε νεκρός» είναι το πρωτοσέλιδο της Χουριέτ, γνωστό φερέφωνο του Ερντογάν. Στο παιχνίδι μπαίνει και ένα κανάλι της Αδριανούπολης, το οποίο ισχυρίζεται ότι σε συγκεκριμένα πλάνα απεικονίζεται  το δεύτερο θύμα από τα χέρια των Ελλήνων στρατιωτών. 

Bάζουν τους μετανάστες να λένε στην κάμερα ότι οι Έλληνες τους πήραν τα ρούχα- Ως δια μαγείας μετά, το παντελόνι εμφανίζεται

Οι δημοσιογράφοι βάζουν γυμνούς Αφγανούς, Ιρακινούς και Μαροκινούς να λένε στην κάμερα πώς δήθεν οι Έλληνες αστυνομικοί τους πήραν τα ρούχα. Όταν τελειώνει το ρεπορτάζ δια μαγείας το παντελόνι εμφανίζεται. 

Οι Τούρκοι ως καλοί Σαμαρείτες  αντί να τους ντύσουν μετά το περιστατικό , τους φορούν γυναικείες πιτζάμες για να είναι πιο εμπορικό το θέαμα. 

Fake news από την Άγκυρα επώς η Ελλάδα απέσυρε το βέτο κατά της χώρας του Ερντογάν στο ΝΑΤO

Ένα ακόμη fake news από την Άγκυρα είναι πώς η Ελλάδα απέσυρε το βέτο κατά της χώρας του Ερντογάν στο ΝΑΤΟ. Την ίδια ώρα το αραβικό τμήμα της τουρκικής κρατικής τηλεόρασης δημοσιεύει χάρτη με τις διαδρομές που έπρεπε να ακολουθήσουν οι μετανάστες για να περάσουν στην Ελλάδα και από εκεί στην Ευρώπη. 

Προπαγανδιστικά μηνύματα σε μετανάστες που ζουν σε hot spot της χώρας μας

Θύματα της προπαγάνδας πέφτουν αρκετοί πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν σε hot spot της χώρας μας. Όπως μετέδωσε η Κατερίνα Ρίστα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, oι υπάλληλοι στα κέντρα είναι ενήμεροι για τα προπαγανδιστικα μηνύματα που φτάνουν στους μετανάστες μέσω ιστοσελίδων στα social Media και όπως λένε προσπαθούν να ρίχνουν τους τόνους.  Η προπαγάνδα αυτή, η οποία πέφτει στο κενό έχει φτάσει μέχρι την Αλβανία όπου και εκεί βλέπουμε site αλλά και χρήστες των sosial media να δημοσιεύουν κείμενα οπως: «Αυτή είναι η Ελλάδα που σκοτώνει παιδιά», «Αυτή είναι η Ευρώπη. Δείτε τη ζει ο λαός της Συρίας από το ελληνικό κράτος. Διαδώστε το να το δει όλος ο κόσμος».

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top