Ο Ερντογάν δεν επιτρέπει στους μετανάστες να γυρίσουν στην Κωνσταντινούπολη

Παγιδευμένος στα σχέδιά του, επιχειρεί να δημιουργήσει hot spot στα σύνορα

Ο εκβιασμός του Ταγίπ Ερντογάν πονάει περισσότερο τους ανήμπορους ανθρώπους που δεν έχουν πού να πάνε. Αφού τους ξεσήκωσε με ασύστολα ψεύδη, τώρα αναζητούν απεγνωσμένα κάπου να μείνουν.

Ερντογάν: Οι Έλληνες μπορεί να ξαναχρειαστούν να δείξουμε έλεος!

Παγιδευμένος στα σχέδιά του ο Ταγίπ Ερντογάν δεν μπορεί να διαχειριστεί το πρόβλημα που δημιούργησε ο ίδιος. Η επιχείρηση των Τούρκων γίνεται μέσα στη νύχτα.

Έβρος: Τουρκμένους τζιχαντιστές στέλνει στην Ελλάδα ο Ερντογάν

Τον αναίσχυντο τρόπο με τον οποίο καθοδηγούν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες καταγράφει η ανταποκρίτρια του Star Άννα Ανδρέου για  το κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Ο αυτοσχέδιος καταυλισμός στο Μέριτς. Ξαφνικά αστυνομία και πούλμαν εμφανίζονται από το πουθενά. Διατάζουν άπαντες να μπουν στα λεωφορεία. Τους μεταφέρουν νοτιότερα παράλληλα με τα σύνορα. Όταν οι τουρκικές αρχές αντιλαμβάνονται την παρουσία της κάμερας εξοργίζονται.

«Προσπαθούμε να περάσουμε στην Ελλάδα. Καθόμαστε εδώ στο κρύο δύο νύχτες. Δεν υπάρχει τίποτα. Καθόλου φαγητό. Τα παιδιά πεινάνε όλα. Λένε ότι οι Έλληνες δεν αφήνουν» λέει Αφγανός μετανάστης.

Έχει δοθεί οδηγία σε οδηγούς λεωφορείων και οχημάτων να μη μεταφέρουν κανένα μετανάστη από τα σύνορα προς την Κωνσταντινούπολη, αποκάλυψε η ανταποκρίτρια του Star, Άννα Ανδρέου

Οι Τούρκοι τους έδωσαν μέχρι και βάρκες

Οι τουρκικές έκαναν τα πάντα. Μέχρι και βάρκες για να περάσουν στην Ελλάδα τους έδωσαν χωρίς αποτέλεσμα.

«Μας έφεραν εδώ, μας είπαν ότι απόψε θα μας δώσουν βάρκες και θα περάσουμε 200 άτομα. - Ποιοι σας το είπαν; -Δεν μπορώ να σου πω». O Σύριος ψιθύρισε στο αυτί της ανταποκρίτριας του Star, Άννας Ανδρέου ότι η στρατοχωροφυλακή τους ενημέρωσε να ετοιμάζονται απόψε να πάνε απέναντι περνώντας από τον Έβρο.

Ο Ερντογάν δεν τους αφήνει να γυρίσουν στην Κωνσταντινούπολη

Άνθρωποι απογοητευμένοι, ταλαιπωρημένοι. Το τουρκικό βαθύ κράτος δεν τους αφήνει να γυρίσουν πίσω. «Είμαστε πέντε ημέρες. Ήρθαμε από την Αδριανούπολη. Μας είπαν ψέματα και θέλουμε να γυρίσουμε πίσω στην Κωνσταντινούπολη. Έχουμε τις δουλειές μας».

Στο χωριό Αλιμπέκιοι έφτασε ένα νέο λεωφορείο, κατέβασε τους μετανάστες, οι οποίοι ξεκίνησαν από την πλευρά της Αδριανούπολης, και προχωρούν νοτίως. Τώρα οι τουρκικές αρχές τους παραπέμπουν προς άλλη κατεύθυνση.

Η πρόχειρη λύση για το καθεστώς Ερντογάν είναι να τους μαντρώσει απέναντι από το Σουφλί. Κάποιοι από αυτούς θα συνεχίσουν να παίζουν το παιχνίδι του Ερντογάν γεμίζοντας hot spot στα σύνορα.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top